Bilden är lånad av Tropicana Sverige.

Matte måste ha slut på inspiration som ber MIG att gästblogga? Jag har tänkt mycket på hur jag ska presentera mig själv. ”Du har ju bara en chans att göra ett första intryck”, säger matte. Det här är vad jag kom fram till. ”Hej, jag heter Nitro. Jag är 3 år och gillar Gösta, och att slicka mig själv på snoppen (även Ninjas och Göstas, utan att vara gay för det), äta mat och att bli kliad. Utav vem eller var spelar ingen roll, helst över hela kroppen! ”

Okej, där satt den. Men det är nu själva bloggen börjar. Håll i dig! ”Hej bloggen, jag vet inte vad som är värst, att vara jättehungrig eller jättebajsnödig? I morse när matte äntligen vaknade, hade jag varit både hungrig och bajsnödig i flera timmar. Ja, ända sedan i går kväll faktiskt … när matte bestämde sig för att hoppa över sista kvällspromenaden men undanflykten att det regnade. Själv var hon uppe och kissade minst tre gånger innan hon somnade.

Ända sedan matte klippte av ”kulorna” på mig och brorsan har jag varit hungrig. Det var för vårt eget bästa sa hon. Jag i synnerhet, hade väldiga problem med min könsdrift ansåg hon. Jag led utav den upplevde hon. Ninja åkte med på ett bananskal och blev av med både nötterna och självförtroendet. Själv är jag alltid hungrig numera och de där ynka åtta ”köttbullarna” jag får per dag, fördelat på två tillfällen, mättar inte särskilt länge.

”Tjuren Ferdinand” ”Korven” ”Limpan”. ”Kär hund har många namn” har jag förstått. ”Nitro har blivit så lat sedan kastreringen ”. Jag måste skära ner på maten och springa med honom för att han inte ska bli för tjock!” Ja, men hur ofta gör du det då?! En gång i veckan? En gång varannan vecka?! Svält mig bara! Gör det.

Alltså … så här är det. Jag tror att matte tror att hon rör på sig mer än vad hon i själva verket gör. Den mesta av tiden sitter hon helt blicktstilla vid datorn. Och på vilket sätt tror hon att jag ska bli motiverad att röra på mig … när hon går efter mig och brorsan som ett kryss, med blicken fastklistrad vid mobilen?

”Det är så bra med två hundar, då de kan de aktivera varandra. De är varandras trygghet och utgångspunkt …” Joråsåatte …

Det händer att jag drömmer mardrömmar om matte. Hur hon ställs inför ett ultimatum under pistolhot … att hon måste välja mellan mig och mobilen. Förövaren: –  ”Mobilen eller hunden???! Matte: – MOBILEN!!!”

Men livet är inte helt svart ändå … jag älskar när jag får följa med ner i tvättstugan när matte tvättar … (Fast jag tror att jag egentligen ska få leka på gården, det är därför jag blir så exalterad.)  Men höjdpunkten är när jag får åka kommunaltrafik i mattes stora Louis Vuitton shopper. Det är vardagslyx det! Och när husse är borta, vilket han ofta är, låter matte mig och Ninja sova i sängen. Hon kramar oss, matar oss med korv och säger att vi är det bästa hon har. Jag tror att hon ljuger. För när husse är hemma verkar hon gilla honom mer. När husse kommer hem byter matte lakan i sängen. Då gäller andra regler.

Jag vet att matte är ledsen för att hon inte kan få egna människovalpar. Hon påstår att hon är ”för gammal” och att hon och husse träffades för sent i livet.   Jag hört hur matte sagt högt till sin väninna: ”– Jag vet att jag curlar Mårten (husse) lite ibland … Men hade jag blivit mamma hade prioriteringarna fallit bättre på plats. Då hade Mårten ”blivit man” … och hundarna hade blivit hundar…”

Människopsykologi alltså? Jag hoppas att matte aldrig får barn!

Vi har tre återkommande äventyr i vår vardag … ”humpegården”, Hagaparken och ”rumpnissen” … Rumpnissen är ett promenadstråk i närområdet … namnet kom till när husses dotter Juli fyllde år … och matte och husse bestämde att fira henne i skogen. Matte och husse klädde ut sig till rumpnissar, pratade på konstig dialekt ”vaffe, vaffe dådå” … och ramlade omkring i snåret. Efteråt fick Juli också klä ut sig till rumpnisse. Jag och Ninja fick vara grådvärgar. Det var en rolig födelsedag för Juli. Nu ropar matte att vi ska gå ut. Hej då, från Nitro. ”

Snabbfakta om mig

Jag vet inte vad som är värst ... att vara jättehungrig eller jättebajsnödig?

Hej, jag heter Nitro och gillar korv.

Mitt namn är: Från början ”August” men döptes om till Nitro.

Bakgrund: Kommer från Arboga … Typ. Flyttade till Solna när jag var 10 veckor. Där har jag bott sedan dess.

Jag är: Min pappa är en chinese crested powder puff … dvs. en kinesisk nakenhund, fast med päls. Min mamma är blandning mellan powder puff, chihuahua och toy pudel. Världens minsta pudel.

Jag gillar. Gösta, mat och att bli kliad. Och att åka kommunalt i mattes väska.

Jag gillar INTE: Höjder och tågperronger … Otäcka schäferhundar … Franska bulldogar och alla raser med trubbig nos.

Motto: Jag har två. ”Alla vägar bär till korv.” ”Finns det korv, finns det en väg. ”

Jag vet inte vad som är värst ... att vara jättehungrig eller jättebajsnödig?

Morgonyoga.

Jag vet inte vad som är värst ... att vara jättehungrig eller jättebajsnödig?

Gör en klassresa på väg till kontoret …

 

Jag vet inte vad som är värst ... att vara jättehungrig eller jättebajsnödig?

Matte på morgonen …

Jag vet inte vad som är värst ... att vara jättehungrig eller jättebajsnödig?

Kvalitetsumgänge med Gösta.

En bra dag i emojer …

Jag vet inte vad som är värst ... att vara jättehungrig eller jättebajsnödig?

Hon kanske gillar mig lite ändå?

Jag vet inte vad som är värst ... att vara jättehungrig eller jättebajsnödig?

När matte och husse bestämde sig för att fira Julis födelsedag som rumpnissar i skogen.

Jag vet inte vad som är värst ... att vara jättehungrig eller jättebajsnödig?

Det var skoj. För Juli?