I går fyllde trollungen juli 11 år. Vi smygfirade hennes redan måndags med ”frittfall” (läs varuhissen) på River Island när jag returnerade ett spontanköp. Juli tyckte det var jättespännande att åka varuhiss (även om det var jag som skrattade mest)  Såklart. Allt kan bli ett tivoli med lite fantasi! 😉 På vägen hem fantiserade vi att pendeltåget var en bergodalbana. Rätt likt tyckte vi … Fast med tak. Och bredare vagn. I går, på den riktiga födelsedagen, blev det skojritt på käpphäst– Juli som önskar sig en egen häst … budget när det är som bäst. 😉

Men det blev lite kalas ändå … (om vi ska vara lite seriösa för en stund) Hon fick ett par snygga ridbyxor av farmor och farfar … och ett par chaps och ridhandskar av Mårten och mig. Dagens stora födelsedagsgåta var; Hur räknar man på en prinsesstårta?( Juli har nämligen diabetes och man måste räkna kolhydraterna, för att kunna anpassa insulinet till varje måltid) För att ta det säkra före det osäkra blev det en ”bärtårta” … alltså bär med vispgrädde som Mårten satte ihop så fint. Det funkade (nästan) lika bra som en riktig tårta med sockerkaksbotten och marsipan.

På tal om födelsedag … Fick ett irriterat mess av ”M” som ifrågasatte varför alla nyblivna mammor skriver ut sina bebisars ålder i veckor? ”Nu är lilla Ellen 22 veckor ….” ” Hur länge ska du räkna ungen i veckor ditt miffo?! Säg 4 månader och bla bla veckor”, rasade M. Alla är vi känsliga för olika saker på sociala medier … Och det behövs inte mycket för att folk ska avfölja har jag märkt. Ju mindre text du skriver till en bild på instagram, desto mindre finns det  att ta ställning till innan du lajkar  …Men sen finns det de stora konton och tjejer som skriver milslånga inlägg. Ta @yoga_girl som exempel. Men hon skriver ju om yoga och element som berör de flesta.

Jag stör mig också på saker ibland. Lite beroende på dagsformen och hur jag själv mår. Men just det där med “mammor som räknar sina bebisar i veckor” var ingenting som jag ens reflekterat över … Så bara för att skoja med ”M” lade jag ut en födelsedagsbild på mig och Juli där jag skrev att hon fyllde 526 veckor istället för 11 år, haha. Vet inte om det berodde på att jag formulerade mig i veckor, eller om folk kanske retade sig på att jag basunerade ut min “bonusmammalycka”?  Liksom.. ” Titta vad tighta jag och min bonusdotter är. Plutta dig som inte har samma konfliktfria relation …” Men det hoppade av sådär 8-10 följare i går.

Juli 11 år

Juli 526 veckor … och jag har varit bonusmamma i 312 veckor … på ett ungefär i alla fall. Det var vad vi kom fram till igår med en enkel uträkning.

Allt ser alltid mycket härligare och enklare ut på Instagram, det ska man komma ihåg. Men jag uppskattar verkligen att jag och Juli (och Julis mamma Lisa) har en bra relation …  Det underlättar att Juli är såpass stor som hon är nu … att man kan prata som vuxna och att jag slipper leka affär och andra typiska barngrejer. För du ska veta att mina känslor kring hela bonusmammasituationen som företeelse och det faktum att jag själv inte är mamma (med både två aborter och två missfall i bagaget) är långt ifrån  komplexfri … Det är har inte bara varit ett halleluja-moment hela vägen om jag säger så. Allt som har med barn att göra … att ta ansvar för någon annans barn och alla kompromisser det innebär  … ta del av andras babylycka … Allt det där  hade känts otroligt mycket lättare om jag själv hade haft egna barn. Att jag själv inte är (eller ens kommer bli)  mamma har kommit till att bli min stora sorg i livet. Men det är bara att acceptera …  det är så här livet blev … och vara tacksam för det jag faktiskt har. Som Mårten. Juli. Och hundarna. Och resten av min familj såklart. Och mina få men fina vänner. För att inte glömma hälsan.

Efter tårtan tog jag och Juli bussen till biblioteket där Juli lånade en bok. På hemvägen köpte vi Sushi. Vi har bästa Sushistället i Råsunda. Esuki Sushi heter det.  Men eftersom det var så länge sedan jag beställde där sist,  glömde jag säga att de skulle låta bli att halstra Sashimin. Jäkla I-landsproblem det där … men jag och Mårten gillar inte halstrad Sashimi. Gör du?

Jag hann även få till en liten joggingtur efter middagen … Jag har inte tränat särskilt bra … eller inte alls, de senaste dagarna. Sedan i fredags för att vara korrekt. Skyller på att jag sovit dåligt … och du vet hur det är. Ingen träning > dålig sömn … Dålig sömn > sockersug … Och när man kickar sig med socker sover man skitdåligt. Och vips! Befinner man sig i en negativ spiral. Igen. Det är så jäkla lätt att hamna där om man inte ser upp.

Hoppas du får en bra onsdag … Trots att jag är trött i dag är jag glad över att mitt och Mårtens projekt börjar ta form. Målsättningen är att ha någonting att visa upp redan denna vecka. Hoppas att du vill dela denna resa med oss! Kram //Malin

Juli 11 år

I år blev det ingen riktig häst. Men nästan … 😉 Juli hälsar att hon gärna tar emot gratulationer av främlingar … men kuvert under 500 kr undanbedes vänligt men bestämt. 😉

Juli 11 år

Gillar att de har skyltdockor i olika storlekar på Hööks … Så att fler kan känna sig som målgruppen.