När jag reser packar jag ALLTID med mig löpskorna. Det är så enkelt att ta på sig skorna och jogga en tur, vart man än är. Även om man bara hinner med en kortis, gör det mycket för energin och humöret. Allt handlar inte om kaloriförbrukning, forma kroppen och resultat. Ibland är det faktiskt skönt att ge sig ut i naturen bara för meditationens skull, låta benen pinna på bäst de vill och fullständigt skita i hur snabbt eller hur långt man springer.

Det är inte alls svårt att komma igång med löpning. Med lite tålamod och beslutsamhet kommer du märka att du snabbt gör framsteg – både får bättre flås och orkar springa längre.

Börja med en kortare sträcka och trappa upp gradvis. Att hela tiden upptäcka att du utvecklas är bästa boosten för motivationen. Ett tips är att börja jogga några minuter och mjuka upp med några strechövningar (höftböjaren, framsida-baksida lår, rumpan och vaderna)  Orkar du inte jogga hela tiden, varva bitvis med rask promenad för att sedan gå på´t igen. Men försök att jogga mer än du går. Ge inte upp för lätt. Du orkar oftast så mycket mer än du tror. Bra peppande musik i lurarna gör underverk för humöret, dagar när det tar emot.

Avsluta gärna löppasset med lite styrka – situps, ryggresningar,  armhävningar, knäböj och utfall. Stretcha efteråt och dunka dig själv i ryggen för att du tar hand om dig själv. Lycka till! <3

11 bra skäl till varför löpning är bra:

I vår familj tar vi oss fram efter bästa förmåga: Mårten (blixten) i täten, Juli på cykel och jag håller koll på att alla är med.

I vår familj tar vi oss fram efter bästa förmåga: Mårten (”blixten”) i täten, Juli på cykel och jag håller koll längst bak på att alla är med och inga vrickade fötter. 😉 Vi tog oss runt sju kilometer i värmen i dag. Och varmt var det. Säkert 30 grader i solen. Minst.

  1. Spring i ditt tempo

Du  tränar efter din egen förmåga och anpassar  tempo efter dig själv.

2. Du tränar hela kroppen

  1. Hela kroppen tränas och syresätts, inte bara ben och lungor

4. Motverkar benskörhet

Löpning stärker skelett och muskler.

5. Gör dig friskare

Löpning boostar kroppens immunförsvar

6. Snabba resultat motiverar

Förbättrar konditionen snabbt och effektivt

7. Löpning ökar kaloriförbrukningen

Löpning är en av de mest effektiva träningsformerna för att bränna fett och hålla vikten.

8. Du blir gladare och mindre stressad.

Kroppen utsöndrar endorfiner som ger välbehag.

9. Träning håller dig ung

Regelbunden träning håller kroppen vital.

10. Det är billigt!

Du behöver bara ett par bra skor och ge dig ut.

11. Lopp, en bra morot!

Löpning är en träningsform som bara växer och växer i populäritet. Med alla lopp som arrangeras per år, gör det enkelt att hitta målsättningar att satsa inför. Har du ingen annan morot, anmäl dig till ett lopp!

 

 

Du kanske också gillar …

http://blogg.topphalsa.se/vardagspeppmedmalin/2016/02/29/traningen-som-gor-dig-yngre/