Hej, hur mår du? Har du sakta men säkert lyckats komma tillbaka i gamla gängor efter semester? Jag är typ sämst på att vara snäll mot mig själv (men jobbar på det) Därför vill jag gärna dela med mig av reflektionen som jag tagit med mig av den här  jobbstartsveckan. Det kan kännas nog så omvälvande att återgå till vardagliga rutiner och börja jobba igen efter flera veckors skön semesterlunk, utan att forcera tillvaron ytterligare. Att rivstarta en trött och rosémarinerad semesterkropp är INTE vad jag kallar att vara en bussig kompis till sig själv.

Jag kan ta mig själv som ett ”så här kan du också göra-men det är inte rätt-exempel”: Som du vet har jag precis flyttat in på ett nytt kontor på söder efter en lång jobba hemma-period. Helt naturligt har jag lagt mig till med en slappare rutin. Jag är definitivt ingen morgonmänniska men skulle gärna vilja vara, då det vore idealistiskt att få träningen gjord innan jobbet.

Så i min iver att gå i väg till ett nytt kontor (“jobbet”) och lyckan att äntligen ingå i ett socialt sammanhang …  fick jag nu för mig att ”från och med denna vecka skulle jag, minsann, börja träna mellan 07.00 – 08.00. ” Klä mig snyggt. Byta ut mysbrallor mot jeans. Stå givakt på jobbet 09.00. Jobba till 17.00. Vara så där effektiv och exemplariskt som jag skulle vilja vara. Vilket resulterade i att när jag, efter en orolig sömn, vaknade runt 08.00 i måndagsmorse hade jag redan misslyckats. Tappade geisten och kom inte iväg alls. En dålig känsla som satte prägel på resten av dagen. Lite stress och PMS på det, så var succén ett faktum.

Jag älskar mina lugna jobbmornar hemma. Sitta och skriva i köket med nybryggt kaffe. Äta frukost i min takt. Myyyys… Men det känns inte lika mysigt framåt eftermiddagen, då jag fortfarande sitter i “det som hängde över stolen från föregående kväll”… och jag inte har träffat en själ och missat en massa andra värdefulla intryck som du får när du har en arbetsplats att gå till. Det är det ohälsosamma sunket som jag kallar för ”jobba hemma-fällan”?

I dag är en bättre dag än igår. Har fortfarande inte fått min mens men det känns mentalt lättare. Fick massor av bokföring gjord i går och hittade en massa gamla kvitton som kommit på villovägar. Hämtade Nitro som sovit över hos bästisen Gösta i natt … Onsdag och första dagen på arbetsveckan som jag sitter på kontoret. Hur många “bibimbap-poäng” får jag för den? 😉 Har för övrigt precis insett att det heter bi -bim- bap… och inte “bimbimbap”. Hahah. Känner mig lite bortgjord nu 😉

Note to self. Stig upp. Drick kaffe. Ät frukost. Ta en dusch. Gå till jobbet. Lyssna på kroppen, träna när för att du vill, inte för att du måste.

Tycker det är roligt att fler och fler kommenterar på bloggen. Tack för motivationen.   Önskar dig en fantastisk onsdag. Vi “ses” i morgon. Kram // Malin