Så var man korthårig igen! Det var inte många år sedan jag klippte mig kort för att sedan spara ut det igen. Du som följt mig ett tag måste tycka att jag är otroligt ombytlig som inte verkar kunna bestämma mig för om jag ska ha kort- eller långt hår? Förändring är kul tycker jag. Det är bara lite jobbigt att veta det kommer ta cirka 2-3 år att få det riktigt långt igen om jag ångrar mig nu …

“Bara hår?”

Missförstå mig rätt… jag tycker frisyren jag har nu är fin. Men om jag ska vara helt ärlig mot mig själv trivs jag nog bäst i långt hår. Det är nog mer jag (eller vad jag är van vid?). Och jag har så tjockt hår att jag snabbt får upplevelsen av att ha en hjälm på huvudet i kort hår. Dessutom är det så bekvämt att alltid kunna sätta upp håret i en tofs, vilket också (ironiskt nog) var anledningen till att jag klippte av det. “Jag har ju ändå alltid håret i tofs”, var mitt argument för att klippa en kortare frisyr som ramade in ansiktet bättre … “Det är ju bara hår”, försöker jag nu peppa mig själv (känns lite ovant än sålänge) och istället fokusera på att det faktiskt finns betydligt viktigare saker i livet än vilken frisyr jag råkar ha för stunden.
Och visst är det väl så. Men är det verkligen “så bara” med hår… kanske är det inte felaktigt att påstå att frisyren präglar hela ens personliga stil?

I valet av frisyr

Det är inte alltid lätt att veta vilken frisyr man kommer passa bäst i när man står inför ett val… En sak är då säker (oavsett vilken frisyr du väljer att ha) man ska aldrig ”köpa” frisyrer ur glossiga kändis- och modemagasin eller musikvideos där kvinnorna är perfekt stylade, busar runt och kastar med håret medans de flirtar med kameran med en sexig blick som osar självförtroende. Och som (nästan) alltid i musik- eller reklamvideos är hon omgiven av en trånande, lika snygg man som hon, som bara har ögon för bara henne …

Det verkliga livet är sällan varken stylat eller perfekt ljussatt. Så det gäller att välja en frisyr som passar sin egen personlighet och livsstil bäst.

Jag känner inte riktigt igen mig själv i en allt för ”damig” frisyr…  Så antingen vill jag ha ett långt (lite ostyrigt) svall eller en kortare och sportig frisyr med lite edge, som är lätt att styla. Därför klippte jag av mig pagen igår till en lite tuffare och kortare frisyr hos Jouli på salong Bond Sthlm.

Jag kommer ihåg första gången jag klippte mig kort (på 80-talet) och att jag då inspirerades av snygga och kaxiga sångerskan Martika och musikvideon till hiten Toy Solidiers. Gissa hur stolt jag blev när min kompis storebrorsa tyckte att jag liknade tonårsidolen i mitt mörka korta hår, knallröda läppstift och stora runda örhängen. Då måste jag ha varit i högstadieålder tror jag?

Nu har jag klippt av mig håret igen och nu senast (mot mitt bättre förstånd) inspirerades jag av en jättesnygg korthårig fotomodell som jag såg i en musikvideo och tänkte att en sådan frisyr vill jag också ha! Och någonstans i mitt förvirrade undermedvetna trodde jag nog också att jag (i och med klippet) skulle blir 10 år yngre och bli lika ”flawless” som den där modellen i videon, haha. Men det var “samma gamla Mallan” som mötte mig i badrumsspegeln i morse… Och tur var väl det? Annars hade saker och ting snabbt kunnat bli en aningens komplicerade … som att behöva ta nytt passfoto och så vidare. 😉

kort och gott

Den snygga fotomodellen i videon Anton Ishutin ft. Irina Makosh

Kort och gott

Jag älskar att Nitro är välkommen på Bond! Att Stockholm generellt är en hundvänlig stad förenklar citylivet avsevärt.

Kort och gott

Brukar även passa på att färga bryn och fransar på Bond. Tycker det är skönt att slippa använda mascara till vardags, vilket jag ändå nästan aldrig gör eftersom jag jobbar hemifrån.

Kort och gott

“Kort och gott… eller långt och flott?” Vad tycker du jag passar bäst i? 🙂

kort och gott

Även en kort frisyr behöver återfuktas och vårdas. Därför passade jag även på att investera i fuktåtergivande och färgbevarande märkesschampo och balsam för att kunna tvätta mitt korta hår så ofta som behövs utan att slita på det. På våren och sommaren är det viktigt att tillsätta fukt och skydda håret från UV-strålar (med någon form av huvudbonad).

Nog om hår. Nu ska jag ta tag i den här dagen med allt vad det innebär; som att skriva en beställd native artikel och måla, besöka konstutsällningen Places Beyond på fotografiska tillsammans med Tess och samtalsjogga med tjejerna i kväll. En fullspäckad dag med andra ord.

Avrundningsvis vill jag bara säga att jag blir lika lycklig varje gång någon av er kommenterar mina målningar på bloggen. Alltså, jag är så tidigt ute i den här processen att jag kan omöjligt veta vad andra tycker om det jag gör… så när du hejar på mig får jag både energi och en bättre kompass i mitt arbete. I slutet av denna vecka kommer jag berätta varför jag just nu expressproducerar  Skånemotiv.

Kort och gott

Bara grundat än så länge 🙂

kort och gott

Nyfiken ko och glad kalv på grönbete!

Mitt skissschema