I morse när jag vaknade låg jag kvar i sängen länge och skrev på mobilen. Inspirationen slog ner som en blixt i lördags, när jag var i Västerås. Det var den årliga kulturnatten och vi hamnade i en intressant diskussion – pappa, Anna-Carin och jag; om högkänslighet kontra det moderna samhället. Med frågeställningen i fokus, om hur mycket (biologiskt) känsligare vi är i dag, jämfört med 30 år sedan? Eller är det i själva verket så, att samhället har blivit orimligt tufft? För ALLA att hantera. Du kanske inte behöver vara uttalat känsligare än genomsnittet för att uppleva (stundvis) att taket ramlar in?

Kreativiteten flödar i mitt kök

Så här såg jag ut i lördags. Jeans från Anine Bing som jag köpt i andra hand för 90 kr. Min slit och släng-cargojacka från Aritzia och under den har jag en tröja från H&M, skor från Mango och väska från Alexander Wang.

Kreativiteten flödar i mitt kök

Min pappa åt middag på Konserthuset. Själv tog jag ett glas vin. Jag ska erkänna att jag slarvade en hel del förra veckan. Och i dag åt jag korv med bröd på IKEA (nöden har ingen lag, ”right”?) Nu behöver jag kvickt återgå till det normala med sund mat och träning.

Så, jag började skriva på en krönika och istället för att publicera den på någon av mina egna digitala plattformar, skickade jag in den som insändare till Dagens Nyheter. Eftersom det kan ju vara kul att nå ut till fler ibland. Utöver det faktum att jag tycker ämnet högkänslighet (och psykisk ohälsa) är viktigt att belysa, hade jag egentligen ingen egen vinning av att skriva den där artikeln. Jag säljer ingen bok eller så. Hursomhelst, vi får väl se om de nappar. Och om de inte gör det, kommer den förmodligen upp här senare … Eller på Iamready.se , jag får se hur jag gör!

Eftersom jag allt som oftast sitter och jobbar ensam hemma, glömmer jag lätt ”stordåden” jag åstadkommit under livet. Men ibland blir jag påmind, och förra veckan var det en av mina Facebook-kompisar som mejlade en debattartikel jag skrev  för något år sedan om psykisk ohälsa och unga. ”Bland det bästa jag har läst”, skrev hon. Vilken feedback! Ja, så kan man ju inte annat än att bli jätteglad inombords. Läs HÄR om du vill.

I morgon kommer Mårten hem. Jag har nästan haft en hel vecka ensam hemma utan honom. Hade planerat att måla tavlor de här dagarna när han har varit borta men jag har inte lyckats få till ett enda penseldrag. Jag har gått och sugit på idén sedan i somras (då jag var jätteinspirerad) men det är svårt att tvinga fram inspirationen nu, så här långt efteråt,  när den inte infinner sig naturligt.

Istället har jag lagt mycket fokus på jobb (skrivit en massa texter och planerat inför nya events) och ägnat mig åt mina Tradera-försäljningar. Som du säkert förstår tar det otroligt mycket tid att hålla på som jag gör och ta bilder på mig själv i kläderna, redigera, skriva texter och publicera. Men ansträngningarna lönar sig och jag har sålt för mer än 4000 kr de senaste 10 dagarna. Sen är det ju lite kul också eftersom det är kreativt att komponera ihop en massa outfits. Snygga styles som tyvärr inte skulle funka i min vardag, men som absolut hade matchat min livsstil för 10 år sedan. Det var en annan tid och ett annat liv. Numera trivs jag bättre i en mer  ledig och casual stil. Men det är kul att leka lite på bakgården, haha.

Jag älskar turbaner! Förr (för 10 år sedan) hade jag ofta turban, även om det inte var uttalat mode just då. Leopard har jag alltid gillar. Leo kommer nog heller aldrig att gå ur tiden. Den snygga väskan i nyskick från Michael Kors , den har jag köpt för 250 kr på Akrivet. Tvåhundrafemtio kronor?! Förstå vad bra! (Sök på ”Michael Kors Berkley bag” på Ebay om du vill hitta en likadan. Tyvärr kostar de betydligt mer där. )

Kreativiteten flödar i mitt kök

Den raffiga trenchen i leo vet jag inte om jag ska sälja? Den kostade 3500 kr i nypris och jag känner inte för att ”skänka” iväg den.

Sen har jag varit på IKEA och beställt kylen som vi sagt i ett halvårstid att vi ska köpa. På onsdag kommer den! Plus några hallmöbler som åkte med i all hast. Jag köpte även ett brödskrin vilket jag antar finns i alla normala vuxna hem? Nu, även i vårt. Fortsätter jag så här så är det väl bara en tidsfråga innan du får se inredningsbilder från hemmet. Även om än i sin simplaste form. “Här är ett hörn, voilá!”

Kreativiteten flödar i mitt kök

Brödskrin, pastaburk och glasburk för granola. En bra början.