Med undantag från en weekend på biohacking-event i Borgafjäll, kommer juli vara min produktionsmånad. Jag har nämligen fått i uppdrag att göra min egen tolkning av en kreativ byrås logga – en ananas.

Om beställaren. Den kreativa och expansiva fullservicebyrån Mad Marketing var tidigare en samarbetspartner till mig. Kanske kan man säga att jag var deras underleverantör av PR-tjänster. Vi gjorde allt från pressfrukostar till lanseringsfester ihop. Med årens lopp har vi blivit vänner och för att fira deras nya kontor på Östermalm har de anlitat mig för att göra en maffig 100 x 150 cm stor tavla. Idén jag har i huvudet är i 3D-format och kommer byggas av lättviktslera och gips, papp, ståltråd och akrylfärg i olika laget. Den kommer bli så MAD.

Känns sjukt kul att få förtroendet att skapa detta med helt fria händer och på min instastory kommer du kunna följa produktionen med från tom canvasduk till ”MAD-BADASS-ANANAS”. Pinapple. Om man ska hålla sig helt till fräsig engelska.

I skrivandets stund är canvasduken på inramning. Undertiden är jag i färd med att skapa ananasens krona av papp och ståltråd. Det ska bli en krona som kommer vara avtagbar och kunna förflyttas mellan tavlans olika delar.

Mad Art - en sommarfoljetong om varumarkeskonst

Jag börjar alltid med att skissa på mina projekt. Sen är det inte helt säkert att verket kommer se ut exakt sådär men det är alltid en början… Det jag vet säkert är att grunden i tavlan kommer vara blå och att det kommer vara 3 delar ananas… mer eller mindre anstrakta… Och att åtminstone en del upphöjd i lera. …

Mad Art - en sommarfoljetong om varumarkeskonst

Shoppar material för att vara redo att börja skapa när canvasduken anländer.

Mad Art - en sommarfoljetong om varumarkeskonst

Början på ananasens krona. Dels använder jag sprayfärg i guld och målar samtliga blad för hand med guldfärg.