Jag är verkligen ingen kulinarisk jonglör i köket. Långt ifrån. Jag är en klantarslet som spränger tallriken i tusen bitar i mircron när jag ska ha popcornpremiär. Mat måste vara lättlagad, gå snabbt och rimma på nyttigt. Ju färre ingredienser desto större chans för succé. Det var faktiskt Mårtens briljanta idé att satsa på mellis. Vad jag känner till är det ingen som nischat sig som melliskock? Nu gör jag det. Så! Taget. 😉  En gång i veckan kommer jag presentera ett nytt mellanmål som du kan ha med dig i väskan så att du alltid är mellisredo.

Mellis är ett superviktigt litet mål mellan huvudmåltiderna, precis som det låter på namnet. Uteblivet mellanmål är ofta orsaken till energilöshet och blodsockerfall, viktuppgång när man utsvulten, på vägen hem från jobbet, inte klarar att hålla sig från godishyllan. Man skulle fylla på sitt SL-kort på Pressbyrån men kom ut med ett kilo av stans dyraste lösgodis. Ingenkänning på det? Hade kunnat undvikas med ett litet mellanmål istället. 😉

Keso med äpple och kanel

"Malins mellis" – keso med äpple och kanel

Kaffepaus med keso, äpple, kanel och några mandlar. Och nya numret av ToppHälsa såklart! 😉

Lika enkelt som det låter. Klicka upp 250 gram keso på en tallrik, skiva ett medelstort äpple och pudra kanel över. Enkelt och gott!

"Malins mellis" – keso med äpple och kanel

Tips!

"Malins mellis" – keso med äpple och kanel

Fruktstund har guld i mund. 😉

 

Royal Gala är extra goda, söta och crispiga så här års! Äppelmums.