Här kommer nästa mellistips i följetongsserien “Malins mellis”– en supergod och fräsch smoothie på kvarg, agavesirap och bär (färska eller frysta) Mellanmål som är så himla viktigt för att må bra, men många gånger glöms bort. Så sitter man där med fingrarna i kakburken igen, trots att man hade lovat sig själv att låta bli. “Den här hösten ska det minsann bli andra bullar!” tänker man beslutsamt. Och det blir det. Bullar alltså. Kanelbullar med mycket pärlsocker.

Det börjar bra med strikt matdagbok och stolta insta-uppdateringar på hälsosam och bra mat. För att sedan drabbas av blodsockerfallet från helvetet och “Jaha, så gick det med det med den “dieten” = #Instafail En direkt påföljd av att hoppa över mellanmålet. Så jag säger det igen: Hoppa aldrig över mellanmålet. (rub it in!) Frukost, mellis, lunch, mellis och middag, med cirka tre timmars intervall mellan varje mål. På så vis håller du lågan uppe hela dagen. 🙂

Smoothie på kvarg och bär (mellis på fem minuter)

Malins mellis | Smoothie på kvarg och bär

Gott, fräscht och billigt! Går blixtsnabbt att göra, och mycket billigare än att köpa dyra drinkar ute på stan.

Blanda 2,5 dl lättkvarg med 1 dl bär och 1 tsk agavesirap. Mixa i en blender och klunka i dig. Jättegod energikick på eftermiddagen för att slippa den klassiska dippen.

Malins mellis | Smoothie på kvarg och bär

Fler goda mellis hittar du här …

”Malins mellis” – keso med äpple och kanel