Jag är kär! Har en ny fling som heter sötpotatis. I dag regnar det ”katter och hundar”, hösten är här med sina rödgula löv, kulna mornar och … FÖRKYLNINGSTIDER.

Sötpotatisen, som egentligen inte ens är en potatis utan en ört, har blivit poppis bland oss kostmedvetna människor eftersom att den innehåller mer långsamma kolhydrater än vanlig hederlig näringsrik och pålitlig potatis. Kan tycka att herr potatis fått något oförtjänt dåligt rykte? Du känner säkert till ordspråket att sila mygg och svälja kameler …

Men den största anledningen till att du bör välja sötpotatis är att den innehåller både fibrer (bra för magen) och är fullproppad med ANTIOXIDANTER (dessutom rik på  C- och vitamin E ) vilket är bästa boosten för immunförsvaret så här års, när det börjar bli blåsigare och kallare … Och som i dag regnigare.

Rostad sötpotatis med stekt ägg (och ost)

rekommenderas varmt!

Rekommenderas varmt!

Jättelätt att laga: Ställ ugnen på 200 grader. Skala sötpotatisen och klyv i två delar (för en person). Rosta med lite olja, salt och oregano i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Servera med stekt ägg och lite ost. Funkar både som frukost och mellis – supergott och nyttigt!

”Happy mellis!”  // Malin

Fler mellis som du kanske gillar …

Kesoplättar

Banan med ekologiskt jordnötssmör

Fräsch smoothie på kvarg och bär

Keso med äpple och kanel

http://blogg.topphalsa.se/vardagspeppmedmalin/2016/08/26/malins-mellis/