Som utlovat fortsätter jag på temat ”hållbart mode”… Tänkte surfa in på det här med ”stil”. Du vet den där känslan för kombinationer som vissa har och andra inte … Stil går inte att köpa för pengar. Det spelar ingen roll hur dyr en outfit är, om du inte kan bära upp plaggen.

Här visar jag en trendig höst-outfit … Varje enskilt plagg jag bär har kostat mig 50 kronor på Tradera: Lång, stickad och ärmlös polo från Lindex. Skinnjacka från Massimo Dutti och lårhöga mockastövlar från okänt märke. Quiltad tygväska (”italienskt märke”) och blank puffig väst från Gina Tricot. Det dyraste jag har på mig, är mina leggings från H&M som kostade nya 199 kr … Underställströjan från Sidenkompaniet var en gåva .

Allt som allt har ”dagens outfit” kostat mig 449 kr. Återigen en hel outfit under 500-lappen! Den utgiften kan man leva med, eller hur 😉

Med hållbar stil

Med hållbar stil

”Etic is the new black”… Högblank puffig väst från GinaTricot med huva.

Med hållbar stil

Italienska shoppern som jag använder som ”träningsväska”.

Med hållbar stil

Drömjackan i skinn från Massimo Dutti. Att jag knep den för bara 50 kr är för mig en gåta?!

Med hållbar stil

”Pretty Woman-stövlar” i mocka … Köpte dem i ”nyskick” på Tradera. När man blir lite rutinerad lär man sig avgöra vad som är värt att buda på. Det bygger såklart på ett modeintresse i grunden. Och TÅLAMOD att leta.

Varför detta nya initiativ tänker kanske du? Planerar jag att  bli en ”modebloggare”? Svaret är ”vet ej?”… Alltså jag gillar street modet… vardagsstilen… men jag gör det här också som motreaktion på konsumtionshetsen med ständiga ”must haves”, att vi hela tiden lockas att köpa nytt hela tiden …  och modetidningarnas lyxiga reportage, där man visar plagg som är så dyra, att en vanlig människa aldrig skulle ha råd med dem.

Jag ÄLSKAR att köpa secondhand av flera skäl. Dels för att det faktiskt går att hitta nya fräscha plagg till mindre än halva priset … Men också för att det sparar på miljön att köpa i andra hand. Shopping som känns bra, både för plånboken och i själen. Jag har ett hållbart instakonto @guiltfreeshoppingonnet där kan du följa mig om du vill, för ännu mer second hand-mode. ”Guiltfree shopping, is happy shopping!” 😉