Hoppas du hade en fin midsommar, trots regn och rusk. Midsommarafton tror jag är en högtid som många har stora förväntningar på, men sällan blir sådär idyllisk som man hoppats på. Det är åtminstone min erfarenhet av midsommarfester med för tidig nubbe. Jag har till och med tagit taxi hem (mitt i festen) från den typen av dekadens. När bordsherren sluddrar när klockan inte ens är nio. Numera brukar mina midsommaraftonar vara betydligt mer stillsamma och i regel jobbar Mårten (och jag med) midsommaraftonsmornar tack vare hans offentliga klientel.

Detta året tränade han två filmaaktuella Hollywoodstjärnor bakom lyckta dörrar. Hade gärna avslöjat vilka, men i respekt för deras integritet (och Mårten) får jag helt enkelt hålla näbben. Men jag kan numera skryta med att jag skakat tass med en av världens bäst betalda internationella skådespelare. Lite starstruck blir man ju ändå, fast man lägger locket på. 😉

Efter jobbet tog vi taxi hem, lagade lunch och somnade som två kryss framför en film. Dock gick träningen riktigt bra igår och jag vet inte riktigt var all energi kom ifrån? Riktigt sprängde fram över löpbandet. som en yster mustang Nytt koncept kanske; Midsummer Fit! Funktionella ringdanser, krispiga grönsakskransar och hoppsasteg.

Har man inga barn kan man göra som vi och lunchnappa och vara hur oengagerad och ”anti-traditionsfirig” som helst. Har inte ens att varit i närheten av tanken att påbörja binda en krans. Till vem? hundarna? Vore det inte för att Mårten var tvungen att jobba hade vi kanske åkt söder ut och umgåtts med våra familjer. Men ändå kan det vara rätt nice att bara tillåta sig att ta det lugnt, slappa med god mat och film och behandla midsommar som vilken helg som helst.

Högtider är tillfällen då ensamma människor känner sig ännu mer ensamma. Finns säkert många ensamma människor där ute som firat midsommar på egen hand och bara vill kräkas på bloggar med rubriken – ”Så binder du den perfekta kransen”. Medelålders människor som jag själv, utan egna barn, och som inte känner den där extra meningen med traditionsfirande. Det blir en dag som alla andra. Åtminstone försöker man intala sig det.

Har en seriös idé om att arrangera en årligt midsommarlopp (över ”de sju gärdsgårdarna”) med tillhörande picknick för alla som inte har någon att fira med och för dem som vill ha ett sportigare alternativ till det traditionella midsommarfirandet. Vad säger du, high five på den?

Så himla rolig bild! Vet tyvärr inte vem som tecknat den.

Vem vill bara normal? Så himla rolig bild av Rickard Fornstedt.

Jag och Mårten firade med träning och kesoplättar. Det finns inga rätt eller fel, alla firar på sitt sätt.

Jag och Mårten firade med träning och kesoplättar. Det finns inga rätt eller fel, alla firar på sitt sätt. Och huvudsaken är att man är tillsammans tycker vi.

Har njutit i "hundhagen" att vakna upp pigg och fräsch på midsommardagen.

 Ninja <3 Mys och kel i ”hundhagen”, njöt av att vakna upp pigg och fräsch på midsommardagen.

Mina hundar älskar café latte, haha!

Mina hundar älskar café latte, haha!

Sportar tvättstugan i mina raffiga leopardtofflor.

Sportar tvättstugan i mina raffiga leopardtofflor.