Igår deltog jag på en digital produktlansering av The Body Shops nya refillsystem i konceptbutiken i Mall of Scandinavia. Nu kan du köpa en miljövänlig aluminiumflaska och fylla med din favoritdoft av duschgel eller schampo och balsam. ”British Rose” är min favoritdoft sedan länge, så den ska jag fylla på med även nu. British Rose doftar så lyxigt gott, så varför svika ett framgångsrikt koncept.

Den fina aluminiumflaskan är helt fri från klisterlappar när du köper den och du sätter på dina etiketter manuellt efter val av innehåll i butiken. Den miljövänliga refillflaskan, som håller för alltid, köper du för en engångskostnad. Därefter kan du frossa i olika dofter av duschgele, schampo och balsam. Och när produkterna är slut sköljer du ur och fyller du på flaskan i butik. Så himla smidigt och  miljövänfiffigt på alla sätt och vis!

Även The Body shops Body Butter har fått sig ett nytt lyft i form av både en ny återvinningsbar förpackning och formula och 12 veganska Body Butters med uppdaterade doftnoter . Så ytterligare skäl till att välja The Body Shops välgörande gröna produkter och göra ett besök till den nyöppnade konceptbutiken i Mall of Scandinavia.

Go green, go avocado!

Mangodoften är friskare och fräschare… ”Mango smoothie”, hur gott!

Haka på refillrörelsen och fyll på med innehållet du älskar! Om vi alla byter till refillflaksor kan vi tillsammans spara 2 ton plast per år. I genomsnitt 32 pantflaskor per person och bidra till att 2.6 kilo koldioxid inte släpps ut i luften.

 

Alla kroppar förtjänas att uppskattas och accepteras fullt ut , och The Body Shop vill att använder Body Butters (i vilket det Fair Trade producerade sheasmöret har en nyckelroll) som en hjälpande hand i vår resa mot självkärlek. Puss på dig till nästa gång!