Jag tycker att kor är några av de vackraste djur som finns med sina kloka söta ansikten, fuktiga mular och nyfikna ögon. För att inte tala om kalvarna, fast (nästan) alla djurungar är söta förstås.

Jag vet inte riktigt varför jag har en så stark fäbless för just kor, kanske var jag bonde i mitt förra liv? Eller kanske var jag själv en ko som ”kommit upp mig” i detta jordelivet som människa? Fast det där kan man ju diskutera… det vill säga vilken ras som är mest nobel att vara, om det står mellan kon eller människan?
Vi människor tar ju inte alltid de bästa besluten kan jag tycka …

Tre ”nyanser” av kor

Min fascination för kor

Hur bedårande?!

När jag var nere i Skåne i somras passade jag på att fotografera fribetande kor med min kompaktkamera från Olympus. Då visste jag ju inte att dessa foton skulle mynna ut i en hel radda koporträtt. Den första ko-tavlan målade jag till min mamma som 70 årspresent, den andra (Konatt) målade jag och auktionerade ut i julas till förmån för Djurens Rätt… och nu har jag nästan blivit klar med min tredje som jag kallar Cowcation med änglalika kor som vilar på moln. Alla 3 korna är utförda med lite olika med varierande precision. Den sista försökte jag göra mer abstrakt och jag tror att jag gillar den stilen bäst?

Vilken av dessa 3 är din favorit?

1. Mammas kotavla som allting startade med. Den är nåt mellanting av att vara relistisk och abstrakt …

2. Kotavlan Konatt var mer preciserad och naturtrogen …

3. Cowcation … denna är fortfarande inte 100% färdig … Några detaljer som ska finslipas.

Som du kan se är denna versionen något mer abstrakt… Jag har medvetet valt att inte göra detaljerade ögon också vidare. Dessa kor är inte ”döda” som jag ser det utan en del av molnen på nåt vis? Fantasikor helt enkelt. Och som du också kan se börjar jag även få till soldiset tillsist. De ser iallafall inte längre ut som strålkastar från en polishelikopter. Se ett tidigare inlägg HÄR.

Min fascination för kor

Det här är en tavla av ett riktigt proffs och det är sådanahär solstrålar jag vill försöka skapa i min tavla men det är inte en ”walk in the park” att lyckas med. Men det är bra att man har högt uppsatta mål, eller hur? 😉

Fin fascination för kor

Min kamera (Olympus PEN EPL-9) är ovärderlig för mig i mitt arbete, både som redaktör och i mitt (amatör)konstnärskap för att dokumentera min kreativa process. Med med koden Malin15 får du 15% rabatt på Olympus sortiment på deras hemsida.