Jag bestämde mig i slutet av våren att det här skulle bli en riktig hälsosommar med fokus på träning, återhämtning och välmående. Jag inledde sommaren starkt och lyckades konsekvent avstå i 8 veckor från alkohol och godis, men i och med midsommar, min födelsedag i början av juli och en vecka hos mamma i Skåne, kom jag lite på avkrokar. Men därefter återgick jag snabbt till mer strikta rutiner och resten av sommaren har jag lyckats hålla den hälsosamma linjen.

Min hälsosommar (så blev den)

Förlängde sommaren med några härliga dagar i Nybrostrand!

Läs om du vill Så blev jag av med sockersuget

Strikt och strikt föresten… Är det så himla “strikt” egentligen, att hålla sig till vanlig mat och undvika onödigt socker och alkohol… samt att träna regelbundet? Egentligen borde väl det räknas som livsnjuteri (och inte en uppoffring)…? För så balanserad och välmående som jag börjat känna mig under de här veckorna var det länge sedan jag gjorde. Dessutom, som en välkomnad och kanske lite oväntad bonus, har mitt tandköttsproblem och även kroppsdoften blivit till det bättre. Jag har faktiskt börjat föredra (metaforiskt uttryckt alltså) “morötterna framför sockerkicken”, hur klämkäckt det än må låta.

Min hälsosommar (så blev den)

När jag kom hem från Thailand hade jag nästan varit socker och vinfri i 6 sammanhängande veckor, igen (alltså totalt 14 veckor).  Jag hade bestämt att jag skulle få “slappna av” nere hos mamma ett par dagar i samband med att jag hämtade Nitro. Mjukglassen med karamellströssel var god. Det var den verkligen. Men för övrigt var det inte så himla fantastiskt med godis (som smakade jättesött och kemikaliskt) och att dricka det efterlängtade vinet …

Min hälsosommar (så blev den)

Första glaset är alltid bäst!

Äsch, nu ljög jag lite … Första och andra vinglaset var underbara, men inte det där med att gå till sängs med alkoholsmak i gommen och att bli seg, lynnig och ineffektiv som jag blir dagen efter en eftermiddag-kväll med 3-4 glas vin. Vin ser ju alltid så himla inbjudande och härligt ut på film … Ta Claire (som spelas av Julie Bowen) i Modern Family som ett bra exempel… Claire, “supermorsan” är både fit, snygg, rolig och skärpt fastän hon, titt som tätt, bälgar i sig vinglas stora som guldfiskkupor.

Min hälsosommar (så blev den)

Claire i Modern Family lugnar nerverna med vin.

Så nu tänker jag fortsätta vara snäll mot mig själv. För det är så man egentligen borde tänka … att man gör allt det där … tränar och äter bra… som en omtanke om sig själv?

Min hälsosommar (så blev den)

Missförstå mig rätt… jag anser inte att det är “ohälsosamt” med en glass eller vinglas då och då … Det är bara när undantagen slutar att vara just undantag som det kan vara dags att börja fundera.

På lördag ska jag morgonyoga och springa Tjejmilen med Shirin och det ska bli kul att utmana löpsteget efter den här idoga träningssommaren (varav löpning har varit en stor del av kvoten). Första gången på jättejättemånga år som jag betalar min startplats själv. Jag räknas väl inte längre som träningsinfluencer på samma vis som jag gjorde förr? Inför varje lopp blev jag erbjuden att springa för olika ändamål men den tiden verkar vara förbi, haha.

Min hälsosommar (så blev den)

Självnöjdheten efter ett lopp! 2017 sprang jag Tjejmilen med supertjejerna Anna och Milla. I år springer jag med Shirin!

Jag har reflekterat över att folk kanske inte tror att jag tränar lika mycket längre, bara för att jag inte postar träningsselfies stup i kvarten ..? Tvärtom tränar jag mer nu än på länge … Hade jag postat varje gång jag snörade på mig löpskorna hade du kanske stället tyckt att jag verkade smått hysterisk och kanske beskyllt mig för att ha en medelålderskris?
Även om det säkert kan vara inspirerande med träningsselfies, kan jag tycka att det blir lite fånigt att “instagramskryta” om något som borde anses vara lika vardagligt som att borsta tänderna?