När du reser mycket är det lätt att bli energilös då man sitter stilla länge och flygplansmaten är kanske inte alltid den roligaste. Det kan också vara svårt att hitta nyttig mat på flygplatser. Allt det här är vi ju någonstans medvetna om, eller hur? Därför gäller det att packa och planera ordentligt. Här får du mina bästa tips för att må bra och landa starkt långa resdagar.

            10 tips för att må bra under långa resdagar:

  1. Börja gärna morgonen med någon form av lätt träning för att vecka kroppen: Morgonjogg i lugnt tempo, cirkelträning, rask promenad eller yoga. Syftet är att väcka- och stärka kroppen för att orka sitta stilla många timmar.
  2. Ät en stabil och balanserad frukost för att stå dig länge. Gröt är ett toppenalternativ. HÄR har du mitt smarriga recept på Bovetegröt.
  3. Detta skrev jag om för bara några dagar sedan men packa gärna med dig nyttiga snacks i handbagaget som frukt, nötter, riskakor, grönkålschips och rawbars. Läs inlägget HÄR.
  4. Hyn blir lätt torr i luften så smörj in dig med en fukbevarande kräm och drick vatten (tag med en tom flaska att fylla på efter säkerhetskontrollen, innan du boardar). Vill du komma fram fräsch och alert så hoppa alla former av alkohol och drick inte för mycket kaffe.
  5. På vissa plan är luftkonditioneringen svinkall så ta förvara gärna en sjal eller en varm tröja tillgängligt i handbagaget.
  6. Bebisar är söta. När de inte skriker. Ladda ner en ljudbok eller ta med dig öronproppar för att värja dig mot irriterande barnskrik eller snarkande medresenärer.
  7. Somnar du som jag, så fort du hör det sövande motorljudet? För att slippa att sitta och nicka med gamnacke, investera i en nackkudde. De finns många fina och speciellt en från Tempur för 655 kr. Den ska jag köpa till nästa gång jag reser. Vilket är om bara tre veckor fram i tiden.
  8. En annan bra grej är att packa ner en sovmask/resemask: Sovmask + nackkudde + ljudbok/öronproppar = sovgaranti!
  9. Jag, som många andra kvinnor antar jag? brukar dra på mig vätska och blir svullen när jag flyger –  ett tips inför långresor är att investera i ett par stödstrumpor.
  10. Lägg undan tekniken: Låt flygresan få bli en stund av egentid och reflektion. Passa på att läsa en bra bok eller bara blunda och luta dig tillbaka i stolen.
Glöm inte att packa ner passet och solskyddsfaktor! ;-)

Glöm inte att packa ner pass och solskyddsfaktor! 😉

Morgongympa i gryningen innan frukost och avfärd.

Morgongympa i gryningen innan frukost och avfärd.

Mårten visar hur en förenklad burpee går till.

Mårten visar hur en förenklad burpee går till.