Att praktisera mindfulness förknippas oftast med yoga eller sitta med benen i kors tyst för sig själv och blunda. PR-byråerna älskar det här men jag tycker det finns så många fler kreativa sätt att utöva här och nu-varandet på, och här får du mina 3 minfulnessfavoriter.

 

Pyssla

Som egenföretagare småjobbar man mest hela tiden och man anpassar sig efter branschens rytm. Under sommarhalvåret dyker branschen och då tvingas även vi att ta “semester”. Och när Mårtens dotter Juli är hos oss på sommarlovet ett par veckor ser vi naturligtvis till att avsätta tid för henne och familjen. Som turridningen jag berättade om i förra inlägget men även småsaker som vi gör tillsammmans. När vi var några dagar i Blekinge och besökte Mårtens föräldrar visade hon mig hur hon “väver” (knyter) vänskapsarmband (som hon lärt sig på Youtube) och jag försökte lära mig det jag med. Mina blev inte lika fina som Julis men efter 4:e försöket gillt började det likna ursprungsmodellen. Att sitta och pyssla tillsammans är ett mysigt sätt att umgås. Man är koncentrerad på det man gör samtidigt som man småpratar om ditten och datten.

Mindfulness på mitt sätt

När man pysslar måste man ha pysslingfrisyr, det är sedan gammalt.

 

Skapa

Jag är estetiskt lagd och tidigt var mina två dominerande intressen måla och skriva. Jag hade en dröm om att som vuxen bo på Manhattan tillsammans med min livskamrat och jobba med grafisk design. Vi skulle bo i en modern lägenhet i ett högt hus och varje morgon ta hissen ner för att äta frukost på café. Dessa vidlyftiga vanor hade naturligtvis blivit dyra i långa loppet, men man har ju ingen uppfattning om pengars värde när man är 10. Hursomhelst, konsten ligger mig fortfarande nära hjärtat och när jag väl hittar lugn finns det inget bättre än att försvinna in i konstens magiska värld. Varför jag inte jobbar med konst (i någon form) är en story för sig som jag eventuellt berättar mer om en annan gång.

Mindfulness på mitt sätt

När jag skapar är jag närmast mig själv.

 

Träning som kräver fokus

Dansa, boxas eller rida …Ja, denna punkt gäller all träning där du behöver vara fokuserad för att inte snubbla, få en smäll i nyllet eller trilla av. Personligen har jag lättare att stänga av tankarna i en mer fartfylld aktivitet än i yogan som är lugnare.

Mindfulness på mitt sätt

Mindfulness för mig kan vara dans!

 

Mindful eller “mind-full-of-shit”?

Mindfulness på mitt sätt

Meditator thinks about shoes and chocolate.

Det finns naturligtvis en massa sätt att koppla av på utöver dessa tre ovannämnda exempel. Vi är ju alla olika och kopplar av på varierande sätt. Det här jag kommer skriva nu förstår nog bara kvinnor… Men ibland är det enda man vill att dricka vin och nätshoppa i sin ensamhet. Nu har jag inte druckit vin på en hel månad, och jag ska hålla mig borta från socker och alkohol ända tills den 22 augusti har jag bestämt. Men efter det är det dags för lite “comfort surf”. Mina favoritsajter just nu är Tradera och Ebay…. Depop är en grym köp och sälj-app som jag upptäckt sedan bara ett tag sedan.

Som man kanske man hellre ägnar sig åt att “tröstsurfa” på bettingsajter? Finns ju massor av sajter som erbjuder olika typer av spel… Jag känner inte till så många utöver Zimpler Cazzino som jag vet att min kompis sambo gillar. Jag vill naturligtvis inte bidra till att någon blir “mind-FULL” och förlorar alla sina pengar på spel. Liksom kul att få en massa personliga konkurser på sitt samvete när det enda man egentligen ville var att komma med bra tips, haha.

Mindfulness på mitt sätt