Häromdagen mötte jag Gud. Alltså inte en myspysig vitskäggig Hasse ”Kvinnaböske” Andersson-look a like med två paraboler på ryggen, som man kanske skulle kunna tro. Åh nej, träningsguden kommer till dig som ett ”KLICK”. Precis som att en strömbrytare slås på i skallen. Från det att motivationen har åkt upp och ner som en opålitlig hiss förvandlas man (från ena dagen till den andra) till ett övertaggat träningspervo och börjar klä sig i magkorta toppar, hotpants med lårhöga strumpor. För ”komfortens skull”.  Och det självklara – för att minska vindmotståndet. Såklart. Joggar med vätskebälte och köper en sko för varje träningsform. Och man tränar ALLT. Det finns ingenting man inte tränar. Man sover med benen i högläge och snortar Resorb, och så fort man avslutat ett pass planerar man nästa. Vila är för färskingar tycker man. Den motivationen.

Har du känt att du vill någonting sådär otroligt jättemycket … att det gör ont i hela kroppen?

Som när du under flera dagar följt en ebay-auktion och budar på en supersnygg jacka från ett av H&M´s exklusiva designsamarbeten. Och när säljaren bor i USA ligger du vaken mitt i natten under med ficklampa under täcket för att inte missa budgivningen (och inte väcka sambon) Precis när du tror att jackan är din är det någon jävel som lägger bud och du missar den med en halv sekund. Spyfärdig och kallsvettig av förlorarångest vaggar du fram och tillbaka på toasitsen och undrar om det finns en krislinje för shoppingholics. Den motivationen.

Eller när du är sugen på vin. Trots att du är sjukt trött efter jobbet och bor på Kungsholmen, tar du omvägen till Kista centrum för att hinna med det enda kvällsöppna systembolaget som finns. Precis när du kommer fram bommas glasdörrarna igen av en orubblig (och omutbar) Securitas vakt, blodet rusar och marken rämnar under dina klackar

Tänk dig dagen innan mens …  Det känns som att livet ska ta slut och det enda som hjälper är choklad. Att du är laktosintollerant och ska hålla årets viktigaste presentation i en nyinköpt cremefärgad åtsmitande dräkt känns just där och då sekundärt. Du SKA bara ha den där chokladen. Det är bara så. Den beslutsamheten.

Eller scenariot när du springer som en blådåre med tunga väskor och caffe latten skvalpandes över handen efter pendeltåget, bara för att vinna tre minuter extra. Den motivationen.

Att vilja ha någonting SÅ innerligt mycket och inte vinna, gör att du vill ha det ännu mer. Föreställ dig när Kim Kardashian vänder upp och ner på Los Angeles-våningen när selfipinnen försvunnit. Eller Maria Montazamis förtvivlan när läppstiftet tar slut. Hillary Clinton letar efter Bill. Bill letar efter Monica. Katten på råttan och råttan på repet. Ta den drivkraften och översätt till träningsmotivation. Det är Gud.

Jag mötte Gud. Hallelujah.

Jag mötte Tabataguden. Hallelujah.

Mer humor  …

 

Muskler av plysch – en humorbok för vuxna …

Boken om en godmodiga Flodis är en riktig humörhöjare med många igenkänningar. HÄR kan du läsa recensionerna och beställa online.

Boken om en godmodiga Flodis är en riktig humörhöjare med många igenkänningar. HÄR kan du läsa mer om den.