Egentligen ljuger jag lite när jag säger att ”jag älskar att träna” … Däremot ÄLSKAR jag att känna mig frisk och stark. Varje morgon när jag sömndrucken stiger upp, sätter på kaffe och ålar mig i träningstightsen är det en revansch mot latmasken. Morgonträning för mig är så mycket MER än fysisk aktivitet – det är ett mentalt bootcamp.

Jag är övertygad om att vi stärks av ritualer… Det där med att konsekvent uppvisa en handlingskraftighet inför oss själva och inte känna efter så mycket, istället göra. Som ett av mina favorituttryck lyder; ”Walk the walk” (don´t do de talk) Från snack till action helt enkelt!

Varje gång när jag kommer ut ur gymmet känner jag mig mentalt stärkt och redo att ta mig an alla andra utmaningar som jag (garanerat) kommer stöta på under dagen. Nu, när är det bergochdalbana i livet för många är det kanske viktigare än någonsin att hålla fokus och träna sig mentalt stark. Att livet kommer fortsätta komma med överraskningar, det vet vi. Det enda vi kan göra är att träna oss på att förhålla oss till ”skiten” med hjälp av mentala verktyg. Och det kräver träning och åter träning för att fixa det.

 Mina 3 bästa motivationstips

  1. Tänk på något positivt direkt när du vaknar. En person som gör dig glad eller något roligt som ska hända under dagen. Har du inget kul på lut får du helt enkelt planera in något som du kan se fram mot.

Att ha en inbokad lunchdejt med en vän sätta guldkant på resten av dagen.

Notis. Har du tänkt på att många rädslor vi bär på bottnar i samhällsnormer… Till exempel det här med att vi blir äldre i ett åldersfascistiskt samhälle. Jag har helt tagit bort min ålder i mitt CV för att slippa bli lagd på hög på grund av det.

 

  1. Håll dig fysiskt aktiv med ömsom styrketräning och konditionsträning. När du tränar stärker du inte bara kroppen utan även knoppen. Så här i pandemitider (vaccinet till ära) är det bästa sättet att stärka immunförsvaret att motionera. Men återhämtningen är minst lika viktig, kanske mer, glöm inte det. Sträva inte efter att träna hårdare, träna smartare.

 

  1. Gör någonting modigt varje dag som får dig att bli stolt över dig själv. Det skulle kunna vara att ringa upp ett företag (läs: drömkunden) och presentera ett nytt affärsförslag. Eller bjuda ut hen på en dejt. Nu när vi snart är vaccinerade och kan börja slow-dejta igen. Anmäla dig till ett löplopp eller en kurs. Det kan vara vad som helst ( i stort och i smått) som får dig att komma närmare dina personliga mål.
Morgontaning - ett mentalt bootcamp

Förhoppningsvis kan vi inom kort resa obehindrat igen. Jag har sett på sociala medier att flera reser redan. Så varför inte boka en resa som du har drömt om länge som ett personligt mål för dig själv!

Kom ihåg. När saker och ting känns svårt och katastroftankarna går bananas i huvudet… pränta ner dem på ett papper, konkretisera och skapa en översikt. Lägg upp en ”action plan” för hur du på bästa sätt ska kunna komma vidare. Oro kan ta upp stor del av vår vakna tid men ängsliga tankar är oftast hjärnspöken som vi projicerar på oss själva. De flesta rädslor har vi helt i onödan. När vi oroar oss för saker som aldrig kommer inträffa.

Omge dig med människor som förstår dig och förgyller din vardag. Det här gulliga meddelandet fick jag i kväll av min fantatsikt varma och omtänksamma kollega Annika Jankell på WAKAI.

 

Du blir inte starkare än vad du gör dig. Det är dagens sanning. Ingenting dimper ner ansträngningslöst i knät. Ett starkt mindset får man jobba på varje dag. Det gäller alla. Vissa är bara lite bättre på att applicera det.