Sedan jag började skapa igen har jag både fått ro inombords och mer energi till annat. Det är som att alla bitar faller på plats i ett tydligare mönster. Även träningen känns mycket mer lustfylld nu och sedan några månader tillbaka är jag en flitig morgonmotionär på gymmet trots att jag egentligen inte är morgonpigg alls.

Jag har alltid varit en aktiv person men för mig är inte tanken på träning något som tickar igång mig på morgonen, snarare är motion något som ingår som en självklar del i livet. Någonting jag behöver göra för att må bra och därför rör jag på mig så ofta jag behöver. Oftast något litet varje dag.

Sen är ju det här med hälsa och träning en del av mitt yrke och naturligtvis intresserar det mig på en vetenskaplig nivå. Och det är härligt med sammankomster och boosten man får av att träna tillsammans. Men skapandet får mig att brinna och ger mig känslan av att vara i mitt rätta element. Det är existentiell på ett helt annat plan och jag stiger upp till en ny dag med huvudet fullt av nya idéer och skaparlust. Och jag märker att jag även blir en bättre problemlösare i jobbet. Säkert mycket på grund av att jag ägnar så mycket tid åt ”icke digitala aktiviteter”. Och att jag skapar min egen värld helt oberoende av vad andra gör…  Det där med att  scrolla i flödet på sociala medier gör nog ingen lycklig i längden?

Jag skriver ju naturligtvis fortfarande om träningsrelaterade saker på Iamready.se men här på min personliga blogg tycker jag det är skönt att få skriva om något som verkligen berör mig på djupet. Jag har många gånger tidigare upplevt ”bloggångest” men nu går det som ett rinnande vatten när jag skriver om något som verkligen är jag och gör mig lycklig på riktigt.

Jag kan även tycka det är tråkigt att många gör det så komplicerat för sig med träning och mat när det egentligen borde vara det mest naturliga i världen att äta, sova och röra på sig. Precis lika självklart som att sköta sin dagliga hygien och bajsa. Därför kan jag ibland finna det tröttsamt att traggla om dessa ”självklarheter” men som både du och jag vet tyvärr inte alls är självklara. Faktiskt vet jag inte om det finns någonting som kan anses som helt självklart längre? Det räcker ju med att titta sig omkring, både nära och längre bort råder det kaos. Ett kaos som just nu utgörs till stor del av Corona-viruset och alla problem det orsakar för olika företagsverksamheter. Inte minst för oss.

Önskar dig en fin dag, strax ska jag möta upp Mårten på gymmet!

Bitar faller på plats

Löpbandsselfie från igår.

Bitar faller på plats

En pågående målning …resultatet får du se sen 🙂