Det här med att  göra Instagramuppehåll har ju en jättebra idé … (”Skjut mig”!) ” Jag ska ta en paus i TRE MÅNADER– ända tills nästa träningsresa med Women´s Health & Wellness /Springtime. – Haha! Det kommer du aldrig klara, skrattade Mårten. ”Jooo , det kommer jag visst!”

Vem slår vad om något så idiotiskt 2017??? Och så typiskt mig att ta i från tårna på det där sättet. Hade det inte varit tillräcklig detox med ett par veckor? Eller varför inte begränsa surftiden till utvalda tider på dygnet? 

Medelvägsresonemanget är tydligen inte min grej. Någonstans där och då, i stressens hetta, avgjorde jag att TOTAL avhållsamhet från Instagram var den absolut bästa lösningen. Och nu har jag ju slagit vad med en ninja?!  Snacka om att göra mig själv en björntjänst! Heja mig? 

När man gör sig själv en björntjänst

Vem lovar total exil från Instagram 2017? Gjort mig själv lite till ett mänskligt experiment, haha!

Är det värt det? 

Så vad exakt har hänt med min mentala hälsa på två veckor utan insta- och Facebookappen i mobilen – är jag mer mindful? 

Visst upplever jag mig något mer harmonisk. Mer närvarande. Utan detta ständigt pockande flöde i mobilen. Men samtidigt pisstråkigt att inte få känna mig delaktig i mina vänners tillvaro, och jag har haft minst tre-fyra milstolpar som hade både varit rolig och bra PR att publicera; som till exempel lanseringen av CYKLA TILL NEW YORK … ”Bokturnén” (tar rygg på Mårtens föreläsningsturné) med Muskler av plysch och lyxen att sitta här i Malmö och jobba på finkontor. Snart är det invigningsfest för Quality Hotel Winn Haninge. Och inom kort kommer jag att släppa yogaserie i samarbete med Josefine.  I Jobbet är Instagram och Facebook superbra. Det ger oss ju möjligheter som vi inte hade tidigare. För vilken småföretagare har råd att köpa helsideannonser för att få spridning? 

Instagram eller inte ..?

Instagram är ju bara ett av många digitala kanaler i dag. För mig handlar det mer om den digitala livsstilen (mobilen och hur den påverkar oss) än om just Instagram som företeelse.

Instaskrytet …  ”Se på mig och mitt lyckliga liv” … det kan jag leva utan. Känner mig smått stolt …  Faktiskt lite som en bättre och mer ansvarstagande människa tack vare att jag inte, just nu, bidrar till den ”skiten”.  Om jag ska försöka se en större mening i det hela …

Sociala medier på dina villkor? 

Kanske ska man bara sluta att kämpa emot, och vackert acceptera att Instagram och sociala medier är en del av vår verklighet nu? Det gäller bara att hitta en nivå som passar dig. 

När man gör sig själv en björntjänst

Kanske är det dags även för oss dinosaurier att släppa taget om hur det var förr? Bilden är lånad från leftsideofthebrain.se

Tre månader alltså … Bara 2,5 månad kvar, haha! Fortsättning följer … 

Ses vi i kväll på Moriska Paviljongen?

//Malin