Jag är inte vidskepliga av mig, men vid två tillfällen och av olika anledningar har jag spått mig. Hoppas det inte för otur med sig att föra informationen vidare, men vid första tillfället fick jag bland mycket annat veta att jag i framtiden skulle göra skillnad för människor och lämna avtryck på mänskligheten i det avseendet. Igår fick jag ett sådant där aha-moment som gav mig gåshud när det gick upp för mig att den där profetian kanske håller på och slår in.

När jag en gång i tiden utbildade mig till hälsopedagog var det för att jag ville hjälpa människor till bättre hälsa och livskvalitet, inte för ”klirret i kassan”. Om jag var en troféjägare hade jag valt ett annat yrke. Däremot visste jag tidigt att jag ville in i ett sammanhang där jag kunde nå ut till många samtidigt. Inte bara fokusera på en och en på golvet på ett gym. Inte för att det är något fel i det. Men jag har sedan jag läste fysiologi och näringslära 1995 och förstod vilket komplext maskineri kroppen är att efterfrågan på hälsa skulle öka lavinartat i framtiden.

Därav har jag sökt den där kanalen för att kunna nå ut. Som ett exempel ”slängde jag ihop” mitt egna feelgood-community för kvinnor The B.A.B.Y. Network som blev rikstäckande och utvecklades till 26 ”uppvärmningsgrupper” inför VårRuset, för att sedan bli permanenta volontärdrivna grupper. namnet var inspirerat av ”Nobody puts baby in a corner” och under fyra år drev jag nätverket som gick ut på att  boosta kvinnors inre och yttre hälsa. Jag desigande även ett armband som såldes till förmån för stftelsen Kvinnors hälsa och min enskilda firma samlade in 15000kr för att stötta forskningen av Alzheimers, Hjärt-Lungsjukdom, Cancer och Osteoporos (läs: benskörhet).
Det är ett av många exempel när jag tidigare har försökt skapa movements på eget bevåg. Referear gärna till dessa år om någon någonsin skulle ifrågasätta om mitt engagemang för folkhälsan och livsstilsfrågor är genuint…

När profetior slar in

Kalla det för galenskap om du vill, men jag har alltid drivits av ett högre syfte och tror på fullaste allvar att jag är på ett korståg. Och att jag en dag ska hitta den där ”formeln” för att göra skillnad för folkhälsan på riktigt. Återigen, igår insåg jag att det har jag kanske gjort nu genom kvix. På sistone har det kanske fokuserats lite väl mycket på Kvix börsnotering och miljonvinsten i och med talangjakten Wellstar som avgörs på måndag 20 december. Kan vara svårt för media att uppfatta goodwillen i det…

Kvix wellstar – ett kostnadsfritt bidrag till ökad folkhälsa

Kvix grundare och delägare VD Johan Thomasson och marknadschef Vlora Ramadani med team har etablerat en fantastiskt livestreamingplattform med målet att hålla den hösta tekniska nivån möjligen. På Kvix-kontoret sitter det ett helt team och kodar dagligen för att utveckla nya funktioner. Så bortsett från det faktum att Kvix skapar arbeten och en förlängd arm för hälsoinspiratörer i en tid där många kämpar i ekonomisk uppförsbacke… Är Kvix Free kostnadsfritt och alla som vill har möjlighet att ta del av det breda utbudet av wellness så länge du som medlem deltar live på schemalagda klasser. Vi inte bara frigör tid och underlättar livspusslet för människor med en klimatsmart tjänst. Vi kan göra skillnad på individnivå i ett samhälle där hälsa och träning har blivit en jämställhet- och klassfråga. Faktum är att Kvix Wellstar vars primära syfte är att rekrytera fler duktiga coacher till plattformen för att helt utan kostnad kunna motivera och aktivera fler. lMed det sagt, Kvix Wellstar är ångt ifrån endast ett ”kommersiellt jippo”- det är ett kostnadsfritt och mätbart bidrag till ökad folkhälsa. En f*cking samhällsinsats!

Frågor på det?

 

När profetior slar in

Lanseringen… Fina ord av Annette Lefterow.

När profetior slar in

Jag var först med att skapa ett feelgood-nätverk som gick ut på att lyfta kvinnor. Tack vare det goda syftet fick vi mycket medialt utrymme.

När profetior slar in

Betydelsen bakom namnet som var inspirerat av ”nobody puts baby in a corner”.

När profetior slar in

I en värld som blåser behöver du stå trogen dig själv. Stay true to yourself. Och var dig själv. Ingen annan.