Jag vill gärna känna mig så naturlig som möjligt och sminkar mig minimalt till vardags – lägger max 2 minuter på min “vardagslook”.
I mitt vardags-makeup-kit ingår BB Cream (”Beauty Balm”, en vårdande kräm som tillför fukt mer än färg) och concealer, lite solpuder på sin höjd, mascara och lite läppglans… That´s it!

Men efter mitt senaste frisörbesök på BOND Sthlm kan jag nu till min stora förtjusning minimera badrumstiden ytterligare! Och hur det kommer sig, ska jag berätta för dig nu (”trumvirvel”). I frisörstolen hos BOND erbjuds inte bara ”kaffe och kaka” (eller vin om du så önskar) utan även en tillvalsmeny med behandlingar som du kan göra under själva huvudbehandlingen som t.ex. tråda bryn och överläpp eller färga bryn och fransar med mera.

Jag hade länge varit sugen på att testa något på menyn, valde frans- och brynfärg i en naturlig brun ton som matchade hårfärgen. Och jag, som har rätt mycket pigment i mig själv, blir ju inte “albino” utan mascara, men fransfärgen förhöjer helt klart intrycket och är permanent. Som du kanske vet, byter fransarna ut sig, precis som håret, och färgen sitter kvar ända tills de faller av.

Så det där med att färga bryn och fransar är definitivt någonting jag kommer fortsätta med!

Fräsch till vardags utan smink

Det var väldigt smidigt att passa på att färga bryn och fransar när man ändå satt där man satt. Det tog bara 10 minuter och varken rann eller sved.

Naturligt fina fransar

Jag blev jättenöjd med det naturliga (men ändå markerande) resultatet!

Fräsch till vardags utan smink

Jag har en väldigt enkel sminkrutin. Mornar jag vaknar upp och känner mig blek, brukar jag blanda min dagkräm med en klick av min BB Cream, dölja blemmor och ringar under ögonen med concealer och eventuellt komplettera looken med lite solpuder.

Gillar du att få skönhetstips? Har du i så fall reflekterat över varför det finns så få svenska skönhetsinfluencers över 40? Och ännu färre svenska YouTubers, i mogen ålder ..?

De få etablerade skönhetsprofiler 40 + som finns på Instagram har även betydligt färre följare jämfört med yngre … Förklaringen är förmodligen såpass enkel som att den mogna målgrupp (som jag själv representerar) tyvärr inte är aktiv på YouTube och Instagram. Det tycker jag är lite konstigt eftersom vi borde vara många mogna kvinnor som är i behov av tips och trix? När man är ung har man ju tiden (och intresset) på ett annat sätt än som äldre.

Det finns en kvinna (ett TV-ankare i Huston) som jag kikar på ibland som heter Dominique Sache (50 år) som har nästan 1 miljon prenumeranter och gör bra videos, sk. turtorials. Trots att hon inte direkt kvalar in som “naturlig skönhet” (hon har troligtvis gjort både botox och fillers) och är väldigt amerikansk i stilen, kan jag ändå finna henne tilltalande och inspirerande. ”Nåbar”. Kanske för att hon ofta använder sig av budgetmärken som passar de flestas plånböcker? Men även för att hon har ett sunt synsätt på åldrandet, se här!