Nu kan du läsa i Nya Amelia om när jag gjorde en DIGITAL DETOX. Nu mår jag desto bättre … men i början av året mådde jag inte så bra … var lite ”bloggtrött” och beslöt mig för att göra en digital detox för att zooma in och flytta fokus från andra till mig själv… mitt eget liv och hälsa. Jag raderade instagram och facebook temporärt (under en månads tid) i mobilen, vilket uppmärksammades av en journalist (Louise Stigell) som bad om att få göra en intervju i Amelia.

Även om jag inte var helt bekväm med att vara ett ”case” (jag brukar i de flesta fall vara ”experten”) var reportaget roligt att göra. Amelia ville ha ett före- och efter-scenario och då jag var jag mitt uppe i produktionen av mina och Katriinas grönsakstavlor fick det blir ett konstnärligt mindfulness-tema. Vilket faktiskt var precis vad det var  … Tavelproduktionen blev som en slags ”rehab”, efter ett intensivt och stressigt kvartal. Resolut buntade jag ihop fotografierna i en Ikea-kasse och styrde ut mot Vaxholm i sällskap med hundarna, mina ständiga följeslagare, för en heldag i ett växthus i den mest fantastiska villaidyll du kan tänka dig… tillsammans med den duktiga fotografen Jenny Unnegård och inredningstylisten Victoria Kemi. Ja… resultatet ser du i Amelia.

Läs mer här om när jag gjorde en digital detox. 

Mina känslor kring sociala medier går upp och ner. Just nu är det UPP. Jag tycker att det är jätteroligt att hålla på och larva mig med instastories … En lite nyupptäckt kanal för mig och skönt att slippa vara så instaperfekt och tillrättalagd. Men rätt ofta blir jag frustrerad över att nätet har börjat att ta över betydelsen av verkligheten. Det blir nästan viktigare hur du lyckas återberätta livet i bilder och film, än hur du lever det på riktigt. Och när jag har dålig perioder kan jag tycka att instagram är en jättestor stress med alla skönmålade intryck. Det där kan växla snabbt… hur jag känner. Det är inte helt lätt att åldras i sociala medier-miljön. Det ska gudarna veta. Nästan alla jag känner delar min uppfattning. Hjärnan reagerar på impulser, och även om du VET med din logiska förmåga … att du som 43 åring inte kan jämföra dig med någon som är 13 år yngre, får hjärnan inte ihop det i stunden. Du går liksom på bluffen om att ”gräset är grönare på andra sidan staketet”… Att  alla har det så mycket bättre än du. Är så mycket mer framgångsrika. Så mycket mer vältränade och så mycket mer lyckliga än vad du själv är.

Sociala medier eller inte..? Visst var det rätt skönt att ”slippa” att reflexmässigt vara inne på instagram. Men så här i efterhand kan jag kanske tycka att man inte behöver vara så drastisk… Det kanske räcker med att begränsa eller eventuellt schemalägga sin närvaro på sociala medier? Sociala medier är ju en del av mitt jobb i dag … så det kan ju tyckas vara lite korkat att göra total time out på det viset? Men vad ska jag säga … jag är en radikal människa när jag väl bestämmer mig för något, haha!

För mig är sociala medier ovärderligt i jobbet … Alternativet att betala för en annons i en tidning är ju inte aktuellt. 😉 Och precis som vi har ett ansvar att ta hand om oss själva och hitta hälsobalansen när det kommer till mat, träning och återhämtning, har vi ett ansvar att hålla en balans i vårt mobilanvändande. Det ständiga bruset tröttar ut våra känsliga hjärnor, som inte har förändrats sedan stenåldern … Men också för självbevarelsen och egenvärdet …  det är viktigt att inte bli paralyserad i skenet av vad ”alla” andra lyckas med. Mitt råd, till både mig själv och dig, skulle vara: Behåll fötterna i verkligheten. Jobba hårt för dina mål …  och använd sociala medier på dina villkor.

Med det säger jag ”namaste” till dig. Du har väl noterat uppdateringen på hemsidan med länk till SHOPEN med fotografierna? 🙂 Letar du efter en doppresent eller efter en ny inredningsdetalj till barnens sovrum, titta in vet ja?! <3

Här kommer ett bildregn från dagen i Vaxholm när vi plåtade för Amelia. Tack Jenny och Victoria för en otroligt trevlig dag och team work. Och TACK till snälla Nicolina Sävmarker på Salong Beauty Box för att du hjälpte mig att fejka en snygg sommarfräschör. 😉

Nu kan du läsa om mig i Amelia

Ninja svalkar sig i skuggan under ett bord …

Nu kan du läsa om mig i Amelia

Victoria och Jenny inreder …

Nu kan du läsa om mig i Amelia

Fotograf Jenny slänger sett sista öga på location, växthuset …

Nu kan du läsa om mig i Amelia

Här står jag och ”blommar” i en perfekt, lantlig idyll. Precis som jag gör varje dag hemma hos oss. Såklart jag gör. 😉

Nu kan du läsa om mig i Amelia

Somliga bor lite bättre än andra …