Hoppas att du fått den mest magiska starten på dagen! Tänkte börja med att vara en riktig glädjedödare och presentera den senaste rönet om hälsa: DET ÄR INTE BRA FÖR HJÄRTAT MED ETT DAGLIGT GLAS RÖTT. Sådär. “BOOOM!” Nu har jag tagit mitt sociala ansvar. Och vad du väljer att göra av den informationen, det är upp till dig. Är man en beliver så är man. 😉 Och själen måste ju också få sitt, men kanske inte varje dag? I form av vin.

Andra rön som är värt att skriva på tapeten är till exempel att det finns ett tydligt samband mellan animaliskt fett och det onda kolesterolet – LDL. Allstå mindre animaliskt fett > lägre LDL = Kanonekvation för hälsan. Det kan du skriva upp som en gällande universal regel. Men sen är det också bevisat och framforskat att samma kost funkar inte för alla. För att få bäst hälsoresultat bör man skräddarsy kosten efter den unika individen. Skräddarsydd kost = BRA.

Nya rön om hälsa

Välj mat som hjälper istället för stjälper 😉 Foto: Katriina Mäkinen

Tycker att kvalitén på tablå-tv är jävligt låg nuförtiden. Så himla mycket skit som rullas på skärmen inför våra uppenbart okritiska ögon – av tittarsiffrorna att döma. Ju mer lättuggat desto bättre verkar det som? Det säger mer om svenska folket än om produktionsbolagen tycker jag.

Nu låter jag jättepräktig, jag vet. Men de enda program jag verkligen “ringar in” i tablån är vetenskapsprogram som till exempel Vetenskapens värld och Tänk till snackar stress. Samt ett och annat kriminaldrama på SVT. 😉 Googla “Tänk till snackar stress” och lyssna på programmet på Sveriges Radio. Där pratar värdarna (Hampus och Maria) om sånt som är viktigt på riktig, och tar upp ämnen som prestationsångest, sociala medier, skönhetsideal, psykisk ohälsa, könsroller, relationer och så vidare – “Ett program som ska lugna och avdramatisera stress och psykisk ohälsa genom att ge råd, stötta, förklara och prata om att vi alla mår dåligt ibland.” Bra skit. Och SKÖN kontrast till IQ-befriad dynga som familjen Kardashian,  Ex on the beach, Paradise Hotel, Ullared och Hollywoodfruar till exempel – mänsklighetens rop på hjälp.

Nya rön om hälsa

Hampus och Maria snackar stress på Sveriges Radio i ett avdramatiserande syfte.

Muskler av plysch – inte bara blaj

Min serietecknade humorbok för vuxna – Muskler av plysch, är en sammanfattning av 25 års spaningar av Sverige sedan MTV och den kulturförskjutning som pågår tack vare media och ny teknik. En humoristisk skildring av samhällsförändringen, fast med mycket eftertanke och djup bakom skämten. Läs den! 😉 (Såklart jag tycker)

Här får du ett smakprov:

Nya rön om hälsa

 

Nya rön om hälsa

Nya rön om hälsa

Källa: SVT & Sveriges Radio