Tjoflöjt! Tänkte dela med mig av ett glatt amatörtips när det kommer till uppstartsfasen i löpning. Jag brukar ju uppmana dig till att tänka stort, men när det kommer till löpning (och träning) rekommenderar jag det motsatta tankesättet. Så istället för att tänka ”nu ska jag prestera”, tänker du tvärt om. ”Nu ska jag ge mig ut och springa så lååångsamt jag bara kan – ”springa” i snigelfart. ” För när du sänker kraven till den grad, LOVAR jag dig att du kommer att vilja springa snabbare bara därför …  och komma ”i mål” med en känsla av att ha överträffat dina förväntningar. Istället för tvärt om. Man ”lurar” hjärnan lite kanske man kan säga? 🙂

Många som väljer att t.ex. börja springa maraton gör det för att slippa prestationskraven och att springa snabbt. När du springer 4,2 mil är det (nästintill) omöjligt att springa fort.

En annan bra grej när du joggar är att avsluta rundan med en liten funktionell styrkecirkel. Exempel på bra och enkla övningar skulle kunna vara: Armhävningar mot en parkbänk (eller valfritt stabilt föremål) Kliv upp på bänk (10 på varje ben) Bergsklättraren mot bänk Burpees (går att göra hur jobbiga eller enkla som helst, du bestämmer nivå)

En liten kort stretch skadar ju inte heller … Min egen stela kropp är ett resultat av många års snabbt in- och ut ur gymmet utan att varken värma upp eller stretcha något nämnvärt.

Ja, det var lite onsdagsspepp från ”Mallan-sportbrallan” . Förhoppningsvis gjorde det någon glad? Hur lever livet med dig annars?(”Bilen går bra?”)  Själv steg jag upp ”mitt i natten” (läs klockan 06.00) för att skriva en artikel till SportHälsa som går till tryck i morgon. Nu ska jag äta mellis för att därefter ge mig ut med de två små lurviga, inte benen, utan hundarna. För att senare äta sushilunch med Tessan. I kväll blir det vernissage ute i Nacka i min pappas fagra sällskap. En rätt trevlig eftermiddag att se fram emot med andra ord. 🙂

Kram / Malin

Nybörjare i löpning? "Spring" som en snigel (och bli mer motiverad)

När du sänker prestationskraven blir träningen automatikst roligare!