Har landat nere i Thailand hos Mårten som redan varit här en vecka. Tvära kast från fjäll- till tropikäventyr. Startade starkt med en tvåtimmarsmassage, hyrde (möjligtvis) Phukets största moppehjälm, 12 timmars sömn i världens skönaste hotellsäng och … dricka vassle.

Höll på att försova mig i morse till frukosten och var fortfarande helt yrvaken när jag plockade av buffén. Mårten som vet hur mycket jag älskar citronjuice plockade, i ren välmening, med sig en söt liten flaska som var kondenserad på utsidan att det droppade om den. – “svep mig!” , lockade den iskalla färskpressade juicen förförsikt min torra gom. Och jag svepte.

Det förföriska "juicen". Det ser ju vem som helst att den här måste vara god?!

Det förföriska “juicen”. Det ser ju vem som helst att den här måste vara god?!

Du vet konflikten som uppstår i huvudet när du är tvärsäker på vad det är i flaskan och det smakar någonting helt annat?

– Alltså , bläää!!! vad är det här?! Höll nästan på att spy av äckel. En servitris kom nervöst springandes. –Madame, very healthy. It´s the liquid that you get when you make cheese. ” Jag hade alltså svept en halv flaska vassle. Flytande protein, med andra ord. Mårten skrattade jättemycket såklart: – Haha, du är så glupsk! Till och med djur luktar innan de äter eller dricker något.”

Heja mig?

En god hotellfrukost slår det mesta i matväg.

En god hotellfrukost slår det mesta i matväg.

Om man vill vara ensam på stranden ska man resa till Thailand under regnperioden. ;-)

Om man vill vara ensam på stranden ska man resa till Thailand under regnperioden. 😉

Regnuppehåll och strandpromenad.

Regnuppehåll och strandpromenad.