Redan efter 25-30 årsåldern kan man börja se vissa tecken på åldrande i form av minskad elasticitet och fina linjer. Att dessa åldertecken uppstår beror bland annat på att hudens kollagenproduktion minskar i takt med stigande ålder. Då kan man behöva ta tillskott av kollagen – jag har hittat produkten som funkar för mig!

Effektiv hudvård från insidan

Redan efter 25-30 årsåldern kan man börja se vissa tecken på åldrande i form av minskad elasticitet och fina linjer. Att dessa åldertecken uppstår beror bland annat på att hudens kollagenproduktion minskar i takt med stigande ålder. Då kan man behöva ta tillskott av kollagen … Jag rekommenderar gärna Jabushe Collacen som gav mig synbara resultat redan efter några veckor!

Det är ju den dagliga hudvårdsrutinen i kombination med hälsosamt levrene som avgör om din hud mår bra eller inte.

Man ska aldrig slarva med rengöring , inte heller med återfuktning vilket är ännu viktigare om vi utsätter huden för solen. Kosten är också superviktig för en frisk och fräsch hud. Att vi i allra möjligaste mån äter antiflammatorisk mat och åtminstone till vardags försöker undvika socker, alkohol, sol, stress och andra ”skönhetsbovar” som snabbar på hudens åldrande. Både vårt arvsanlaget och vår livsstil avgör hur snabbt vi åldras. Redan efter 25-30 årsåldern kan man börja se vissa tecken på åldrande i form av minskad elasticitet och fina linjer. Att dessa åldertecken uppstår beror bland annat på att hudens *kollagenproduktion minskar i takt med stigande ålder. Då kan man behöva ta tillskott av kollagen och det finns flera produkter på marknaden som utlovar märkbar föryngrande effekt och synliga resultat efter bara några månader.

”Fick fastare hud på bara några veckor”

Födelsedagsfest för Caroline!

Jag fyller 45 om mindre än två månader och det här med åldrandet är som att komma in i puberteten igen. Fast omvänt. Och inte lika angenämnt. Jag gör hela nya upptäckter med mitt utseende så som att skrattpåsarna under ögonen har blivit större, de nasolabiala vecken blir djupare, celluliter och andra ”gottigheter” som åldrandet erbjuder. Det gäller att hålla i hatten i det fysiska förfallets rutschkana, haha. Lite allvar, mest på skoj.

Åldrandet som du vet går ju inte att undvika, men du kan göra väldigt mycket för att bromsa processen genom bra hudvård och en sund och aktiv livsstil.
Jag hade hört om att kollagenpulver hade funkat för somliga och blev nyfiken. Därför valde jag att testa när jag tidigt i våras sprang på Jabushe Collacen till rabatterat pris på en hälsomässa nere i Ystad. Kalla det placeboeffekt om du är skeptiker, men jag upplevde att jag på riktigt redan efter bara några veckor tyckte mig få fastare hud? Och det trots att jag befann mig i en stressigare period och tog hand om mig själv sämre än vad jag brukar – tränade mindre, åt på fel tider och mer socker än vanligt.
Produkten är paketerad i dospåsar, det vill säga i pulverform och jag blandar den i grapefruktjuice för att få ner den (den smakar med andra ord inte särskilt gott). Nu har jag inne på min tredje månads förbrukning och får ofta komplimanger för min hy.

Ett annat kosttillskott från Jabushe som jag också har testat och gärna rekommenderar till mina läsare är Jabushe Sun som tack vare ingrediensen betakaroten ger huden en frisk och solkysst nyans. Sedan jag började äta tabletterna (en om dagen) har jag inte känt att jag behöver någon BB Cream eller annan tonande underlagskräm. På bilden ovan, vilken är helt oredigerad, ska jag gå på födelsedagsfest och har endast dagkräm och mascara. That´s it!

Jabushe Sun ger fin lyster, stärker huden och bygger upp ett skydd inifrån mot solens farliga UV-strålar. Men det innebär inte att du kan skippa solskyddsfaktor. Jag har alltid mellan 30-50 på sommaren. Även nu. Jag har hittat en mousse med SPF 30 som jag använder ovanpå min vanliga dagkräm. Men den får bli presenterad i ett blogginlägg längre fram.

Kosttillskottens djungel


När det kommer till kosttillskott kan det vara svårt att veta vad man behöver och vad som är värt att lägga pengarna på … Det är heller inte bra att överdriva intaget av vitaminer och mineraler eftersom överskottet lagras i levern och njurarna. Ja, att äta för mycket av det goda kan till och med göra dig sjuk.

[KÄLLA]Experterna säger att man inte behöver äta dyra kosttillskott om man sköter sig exemplariskt och äter efter ”regelboken”. Det må så vara men den stora frågan är väl i så fall vem som egentligen gör det? Och hur näringsrik är maten vi äter? Samt hur påverkas kroppens upptagningsförmåga av näring när vi stressar mycket? På samma sätt som världen vi lever i förändras, skiftar även våra förutsättningar att må bra.

*Kollagen är ett fiberprotein och det ämne i vår hud som gör den fyllig, elastisk och återfuktad. I hudens mellersta lager (överhuden, även kallat dermis) sker den mesta av vår kollagenproduktion. [KÄLLA]

Läs mer 5 tips på hur du kan bromsa onödigt tidiga ålderstecken