Tänkte bjussa på mig själv genom att offentliggöra mitt gråa hår och samtidigt dela med mig av ett toppentips att ta till med när färgen börjar gå ur och man lider i tysthet de två sista veckorna innan frissa-tiden. Nämligen att investera i en färgspray!

Färgspray (och även hårskuggor) finns olika märken (färger och nyanser) på marknaden och jag avser inte att göra ”reklam” för något särskilt märke (inget samarbete eller så) utan vill bara lyfta att denna lilla ”räddare i nöden” faktiskt finns, för dem som vill.

Så enkelt blir du av med ditt gråa hår

Så här gör du steg för steg:

Så enkelt blir du av med ditt gråa hår

Förebild: Jag är mest grå vid tinningarna och framtill på hjässan. Vet inte om det syns så jätteväl på bilden? Men det finns en hel del silvriga små rackare när man tittar efter. För mig drog det väl igång på allvar runt 35 och upplever att det snabbt ”gått utför”(ta mig med en nypa salt) de sista två åren, haha! Rätt naturligt och inga konstigheter alls att man är lite (eller mycket) gråspräcklig vid 42. Och det är absolut inget fel på grått hår – kan tvärtom vara riktigt flott och fashionablet på dem som passar i kalla nyanser. Jag är tyvärr inte en av dem. Kämpar på med regelbundna frisörbesök som de flesta andra jämnåriga och äldre.

1. Borta och styla året som du vill ha det efter din vanliga rutin.

2. Fördela i benor och spraya (inte för tjockt) på utväxten från cirka 1-2 decimeters avstånd.

3. Jämna ut med borste om du vill. Låt sitta i till nästa tvätt.

Så enkelt blir du av med ditt gråa hår

Efterbilden: Inte så enkelt att se kanske, men resultatet blir top notch!

Nackdelar med färgspray

1. Kan lätt kännas lite fett om man sprutar på för mycket.

2. När du drar i håret får du med färgrester som gära lägger sig som hemska sorgkanter under naglarna. Inte så värst ”fabulous” 😉

 

Alltså, jag lägger ingen som helst värdering i det här med grått hår. Men jag vill gärna täcka över mina så länge det går och har råd. Inte särskilt billigt med proffsbehandlingar men visst blir det snyggare än när man gör det själv.

Och på tal om proffs. Började min dag i frisörstolen hos Mathilda på Corrine & Friends. Bjuder jag på lite bilder från förmiddagen. Hur har din dag varit så här långt? <3

Så enkelt blir du av med ditt gråa hår

Promenerade från Solna till City. Det blev en härlig och vacker höstpromenad i solen på drygt en timme. Vardagsmotion när den är som bäst!

Så enkelt blir du av med ditt gråa hår

Coffee-fulness <3

Hur avslappnad kan man bli? Om du undrar varför det alltid är Ninja som ligger i mitt knä, är det för att han är så reserverad mot främlingar.

Hur avslappnad kan man bli? Om du undrar varför det alltid är Ninja som ligger i mitt knä, är det för att han är så reserverad mot främlingar. Behöver ha koll på honom.

Nitro ligger i sin vanliga stol.

Nitro ligger lugnt i sin vanliga stol.

Så himla lyxigt att ha ett helt rum för oss själva.

VIP-rummet på Corinne & Friends gör det möjligt att ha med hundarna. Så himla lyxigt att ha ett helt rum för oss själva.

"Matte kan vi åka nu???"

”Matte kan vi åka nu???”

Två brorsor på vift.

Grådvärgar på vift.

Home sweet home <3

Home sweet home <3