Jag är nere i Skåne igen på en blixtvisit med resonemanget att två dagar är bättre än inget. Skönt att få njuta av söta kalvmular och att få vältra mig i solrosfält, insupa salta havsbrisar och picknickmyset på stranden i solen innan jobbet drar igång på allvar. Bilder jag kommer lysa upp sinnet minnet när höstmörkret kommer. Har mycket kul på gång inför den här hösten, bland annat ett nytt åtagande som jag snart kommer kunna berätta mer om – ingenting är klart förrän avtalet är undertecknat.

Det har varit skönt att få en paus från min gipsproduktion hemma och hämta ny inspiration. Jag har även sålt ännu en tavla och det känns roligt att andra uppskattar mina verk.

När jag kom ner kom jag på att jag ville gjuta fat/fågelbad/fat för blomarrangemang och åkte och köpte finbetong, släpade upp ett par hinkar sand och drog igång projekt ”rabarberfat 2.0″. Flera här sa ”Åh, det där är både tidskrävande, svårt och otympligt att hantera”.

”Hur svårt kan det va`?!”,  tänkte jag och kilade ner till stranden och hämtade sand för att sedan åka till ett byggvaruhus för att köpa finbetong för 35 kr påsen (du behöver bara en). Sen blötte jag sanden och bullade upp på plast som jag kupade rabarberbladen över (med undersidan uppåt). Detta är (tyvärr) ingen snilleblixt av mig utan ett väl beprövat ”trädgårdspyssel”. Läs mer HÄR hur du gör.

Jag använder ofta växter till tryck i mitt skapande. Gillar den kopplingen mellan hållbarhet och naturen.
I morgon ska jag skrubba faten rena och forsla hem dem… Så håll utkik på @artbymalinnylen efter resultatet om du är nyfiken. Hashtag #pippiluringen 😉

Vilmas hund. För ett tag sedan fick jag ett mejl av en liten tjej som heter Vilma som sörjer sin döda hund och frågade om jag kunde teckna av honom… Vem med hjärta kan säga nej till det?

Ett besök hos keramikern Maria Liljegren är obligatoriskt om du kommer till Ystad. Ja, här ser du alnedningen!

Får så mycket inspiration när jag här här nere … Och vem kan motstå frestelsen att kasta sig huvudlöst in i ett solrosland!

Ko´kväll!