Vi är hemma igen efter knappt en veckas fotoresa i Skåne. Sitter och skriver i köket stärkt efter morgonens cardiopass på Nordic Wellness. Känner mig både boostad av själva träningen men även att ha fått komma ut och se folk. Några sköna dagars miljöombyte i Skåne var precis vad jag behövde för att orka tuffa på ett tag till. Och om jag skulle lista bara 4 natursköna platser att besöka i Skåne skulle det vara följande: Naturreservatet med ravinsluttningar och vattenfallen i Forsakar, Kåseberga –på Österlén med utsikten och de fornordiska Ales stenar ( minnestenarna av ett vikingaskepp), Dalby Stebrott, 2 mil utanför Lund – för den perfekta grillutflykten och Simrishamn för den perfekta romantiska lunchdejten (med behörigt avstånd mellan borden).

Åter tillbaka till verkligheten alltså … Just nu kämpar jag med att hitta humorn i pandemivardagen som för mig har inneburit ”umgängesdetox” sedan i mars… Kanske blir det lätt så när man jobbar hemifrån som jag och inte har några skrivbordsgrannar… Arbetskollegorna blir väl ofta ens vardagsvänner eller hur man nu ska uttrycka sig… Nu när vi inte gör några events kommer jag inte ut bland folk på samma naturliga sätt och jag avundas alla er som gillar att hålla träningsgrupper eller har arbetskollegor. Får väl börja spela seniorfotboll eller så, haha.

Naturligtvis kan man umgås med vänner ändå men mina närmaste vänner har antingen flyttat från stan eller representerar riskgrupp på grund av sjukdom… eller är jättestressade på grund av jobb. Man umgås ju inte med vänner i dag i samma utsträckning som när man var yngre (eller när bara hade en annan civilstatus)?

När man saknar arbetskollegor och gör sina egna?

Pandelivet alltså… Vi får ju vara glada för att det inte är lockdown i Sverige men det kan ju kännas nog tufft ändå. Kan tänka mig att det är många med mig som kämpar för att hålla flaggan hissad?
När livets cirklar krympt till den grad att kicken från morgonkaffet känns som en technokonsert (läs: höjdpunkten på dagen) känner man att man börjar bli redo för att ta till med ytterligheter på självhjälpsmenyn. Emellanåt (som igår när hundskrället rullade sig själv i vad jag tror var människobajs) vill jag bara låsa in mig med en dunk vin i ett mörkt madrasserat rum och aldrig komma ut igen. Så det är ta mig tusan ett under att jag fortsätter att känna mig inspirerad att måla. För det gör jag faktiskt. Kom på en ny papier mache-teknik härom veckan för att skapa fjäderstruktur som gjorde mig glad och fick mig att backa några steg från att realisera idén om det där rummet. Just nu håller jag på att skapa ett gäng fantasifulla kollibris. Funderar på att göra ett digitalt vernissage inom kort så håll dig gärna uppdaterad genom bloggen och nyhetsbrevet… spana även in mitt nya Instagramkonto om du vill @artbymalinnylen

Bokskogarna och vattenfallen i Forsakar utanför Kristanstad är en oas i Skåne som du bör besöka om du har chansen.

Solnedgången från utsiktsplatsen Ales Stenar är fantastisk!

Soligt väder? Grillbart och badkläder är det enda du behöver för en lyckad eftermiddag vid Dalby Stenbrott. Men var beredd på att säkert fler tänker som du.

En trevlig och stilig dejt skapar härlig utsikt över Simirishamns restauranggata.

Utomhusmiddag med mamma och Uno. Vill man går det att hitta säkra sätt att umgås på.

Vi passade på att fotografera kor på Kabusa fältet, på Österlén. De var så himla söta och nyfikna. Med bättre upplösning hade denna bild varit magisk. Glömde till mitt förtret att packa med min Olympus kamera. Mobilbilderna håller inte hela vägen tyvärr. Som tur var hade Mårten med sin kamera.