Skaparglädje … Jag så blir lycklig av mina verk. När jag står i min studio (läs: vardagsrummet) bland mina färgsprakande alster känner jag mig så glad och harmonisk inombords. Jag vet inte hur det här för andra konstnärer men jag har en slags kärleksrelation till mina verk. Kanske inte så konstigt med tanke på hur mycket tanke och tid man lägger ner på dem? Jag älskar att skapa min egen färgglada värld där det inte finns några regler för vad som är rätt eller fel. Sen känns det oerhört belönande att få (relativt) snabba resultat och det är nog det jag älskar mest och drivs av. Och det var nog därför jag tyckte så mycket om att jobba med tidningsproduktion på den tiden jag var chefredaktör på sportmagasin. Belöningen i form av ett snyggt magasin efter veckor av slit. Med det nya magasinet i handen glömde man all stress och svett på vägen – det var alltid värt det i slutändan. Lite på samma sätt känner jag för mina kreativa produktioner, fast jag mår bra undertiden jag skapar dem även om prestationsångesten kan slå till ibland, även i detta sammanhang.

”Hormonsallad”… och klimakteriet. Övergångsåldern (likt en reversed pubertet) känns inte särskilt ”sexigt” att skriva om men det är någonting som de flesta kvinnor behöver genomleva och påverkar både träningsresultatet och allmäntillståndet. Just nu befinner jag mig ”mellan hormonbehandlingar” och har finnar i hela ansiktet och känner mig trött. Som om jag inte har någon återhämtning alls i kroppen och efter 7:e passet denna vecka känner jag mig sliten. ”Skyll dig själv om du tränar så ofta?”, kanske du tänker då (och med all rätt) men då kan jag lugna dig med att jag just nu bara tränar korta 30 minuterpass och inte alls särskilt hårt. Just för att hålla mig aktiv och komma hemifrån i pandemitider.

När det kommer till hudvård brukar använda Jabushe Original (24h anti ageing-produkt) som passat min hy väldigt bra men den krämen är väldigt aktiv och känns lite tuff just nu när hyn är känsligare… Därför testade jag ett nytt serum och kräm från FILGORGA som jag fick tips om igår på Åhléns. Och redan efter en natt i denna ”fuktbomb” känns hyn märkbart fräschare och lugnare. Jabushe har även en serie för känslig hy men den har jag lyckats “sampla iväg”- tyvärr. Man får skylla sig själv när man är lite för givmild för sitt eget bästa, haha.

Träffar du dina föräldrar nu i Coronatider? I fredags hade jag kvalitetstid med pappa (som bor i Västerås) och promenerade tillsammans med honom i Hagaparken, på behörigt avstånd (såklart). Det var första gången pappa vågade ta sig till Stockholm sedan pandemiutbrottet. Naturligtvis ska man ha respekt för smittorisken men jag tror det är viktigt att man tar sig tid och ses och att gör skillnad på fysisk- och social försiktighet. Så länge man umgås ansvarsfullt går det ju bra att ses. Det verkar som om det här kommer hålla i sig ett tag och man behöver ju hitta smarta sätt att skapa livskavlitet i den mån det går. Annars tror jag att ensamheten och spiraleffekten av rädslan för riskgrupp (70+) kan bli farligare långsiktigt än själva viruset själv. Fast det är klart, drabbas man och det går illa håller ju inte det resonemanget. Äsch, det är svårt det där… Hur man än väljer kan det bli fel. Man får helt enkelt använda sitt sunda förnuft och utgå från att alla tar sitt vuxna ansvar.

Nu ska jag ta vara på den här soliga söndagen med allt vad det innebär! Hoppas du får en bra dag.

 

Vi köpte en ny bäddmadrass från IKEA som tyvärr visade sig vara för mjuk. Nu har vi beställt en annan från Jysk. Hoppas det blir rätt denna gång.

Skaparglädje, "hormonsallad" och kvalitetstid med pappa

Pappa och jag på tur i Hagaparken. Känns sjukt att man inte får krama på sin käre far.

 

Återhämtning efter morgoncardio. Jag är så glad att jag har träningen som ett naturligt lyckopiller i mitt liv.