Jag har skrattat, sprungit (plumsat) i regn genom norrlänsk fjällterräng – skuttat som ett rå mellan stenar i sagolik John Bauer-skog. Och dag två: plöjt Stabbforrundan på mountainbike (utan att ramla) längs en porlande och vild å (hej o hå!). Tagit min outdoor-träning till en ny nivå i underbar gruppdynamik under glada hejarop.

Känner mig superprivilegad att fått delat denna upplevelse med dessa coola och jordnära brudar. Jag riktigt märkte hur självkänslan sköt i höjden av alla pepp och hur sammansvetsade vi blev snabbt, av att svettas och flåsa tillsammans i grupp. Ingen prestige eller tävlan, bara high-fives och ryggdunkar. Helgen har varit en intensiv-vitamininjektion för kropp och själ. Det känns som att vi var på hajk i en vecka, inte bara ett par dagar.

Skräddarsydda tjejresor till bergen, någonting för dig?

“Downhill-sisters” genom skogen längs Umeälven. Foto: @livetfrandenljusasidan.se

Skräddarsydda tjejresor till bergen, någonting för dig?

Gänget! Från vänster: Betty, Greta, jag, Lisa, Marianne, Johanna, Kajsa och Mirja.

Personlig reflektion …

Jag gillar det! Att det inte fanns skräddarsydda skidresor för tjejer bara för ett år sedan är för mig en gåta? Tänk om det funnits på den tiden jag var singel, vad bra det hade varit tycker jag. Med den livssituation jag har idag, hade jag aldrig åkt på semester utan Mårten. Jag gillar ju att dela upplevelser och skapa minnen tillsammans med honom. Med den tighta kompisrelation vi har (också) hade det kännts jättekonstigt att sticka iväg på en “tjejresa” och exkludera honom. Eller om han skulle pysa i väg på en grabbresa? Det där är ju också en ekonomisk prioriteringsfråga…  Har man verkligen råd att semestra på olika håll OCH tillsammans? ( Utgår från en medelinkomsttagares situation) Vi jobbar mycket och när vi väl tar semester vill vi oftats vara ensamma, bara vi två. En naturlig reaktion antar jag av att ha väldigt sociala och ibland stressiga jobb? Man vill liksom stänga av och bara “cocoona”, man alla är vi olika. Tur är väl det.

När man packar för nästa resa och hittar terränglöpardojorna som var "borta" trodde man. Haha! Jag i ett nötskal.

När man packar för nästa resa och hittar terränglöpardojorna som var “borta” trodde man. Jag i ett nötskal, haha!

 

Skräddarsydda tjejresor till bergen, någonting för dig?

Tack Johanna, gänget och Hemavan för en mycket minnesvärd helg! Foto: @livetfrandenljusasidan.se

Vem passar dessa resor då?

Svar: – Alla!

Johanna Nygård (Systrar i bergen) och hennes team skräddarsyr resor efter behov och träningsnivå. Här är det upplevelsen i fokus, inte prestationen. Det finns dessutom alltid fler guider på plats om man vill dela upp sig i två grupper efter önskad träningsnivå.

Perfekt för dig som vill smyga igång skidåkningen igen efter ett längre uppehåll. Men även ett grymt alternativ för kickoffer (team building på fjället med jobbet) , möhippor (“sista resan med tjejgänget”) och seniorgrupper. Eller för dig som är sugen på en riktig hälsokick i vacker natur.

Djupa samtal över kaffe. <3

Djupa samtal över kaffe. <3 Foto: @livetfrandenljusasidan.se

Läs mer på systraribergen.se

Här kan du läsa mer om resan <3

Fjälläventyr i Hemavan – kamratskapen i gruppen gör hela upplevelsen

Hemavan, here I come!