Halloj, hoppas tisdagen börjat på bästa sätt. Tisdagen till ära vill jag dela med mig av ett sunt snabbmatstips att ha i bakhuvudet, när du kommer på dig själv med att ha missat matlådan. Indisk vegetarisk linssoppa från Spoons (färska råvaror utan tillsatser) och Super Pot till mellis (eller dessert?) Chiapot utan gluten, laktos eller raffinerat socker. Så mycket hemlagat det kan bli när du köper lunch i dagligvaruhandeln.

Visst skulle jag vilja skarva ibland (när jag blir trött på mig själv) … Låtsas att jag alltid måltidsplanerar och är föredömlig … men skulle du verkligen gilla mig mer om jag vore perfekt?

Jag tycker det är viktigt som ”influenser” att ta ner mig själv på jorden … För att få andra kvinnor att kunna slappna av och känna att det är förlåtet att gå på halvfart ibland. Det är okej att morgontrött och inte träna klockan 05.30 … Du duger som mamma utan att driva surdegsbageri i källaren … och det är fullt förlåtet att köpa färdiga köttbullar ibland. Jag tycker så här: Hellre ”slarva” ibland än att må dåligt – stressa ihjäl sig och tappa humöret (som oftast går ut över de närmaste)

Till exempel bjöd jag Juli, 11, på ”tacos-lunch”(utan tacokrydda/socker) två dagar i rad när Mårten var i Holland. Kanske inte det mest idealistiska målet mitt i veckan, men oerhört praktiskt och snabblagat när maten måste tajmas på minuten med insulin.

Vi behöver tagga ner. Förmänskliga oss inför varandra. Det är just därför jag är noga med att dela av mig av mina brister, vurpor och sämre dagar … eftersom att jag vet med mig att jag, på nått sätt, alltid får ihop det i slutändan ändå. Mina ”katastrofkänslor” varar sällan särskilt länge. 😉

Med det önskar jag dig ”smaklig lunch” och en fin fortsatt dag.  Du …  Det behöver inte vara ”perfekt” för att vara bra. <3   // Malin

Smart "snabbmat" när du missat matlådan

Så hemlagat som det kan bli när du köper ”snabbmat” i dagligvaruhandeln.