Jag har alltid haft lite svårt för vardag och rutiner. När livet blir för inrutat, kryper det i kroppen. Kan inte hjälpa att vardagsfraser som ”Vad ska vi äta till middag?” ger mig rysningar på riktigt. ”Hatar” är ett starkt ord. Men jag blir stressad av att hela tiden försöka komma på nya middagsalternativ. Jag och Mårten hjälps ju åt såklart, men det blir lätt ”samma, samma” hemma hos oss. Inte för att jag inte kan laga mat, utanför att jag är sjukt ointresserad och lat. Samtidigt är jag rätt noga vad jag stoppar i mig. Den ekvationen går ju inte riktigt ihop … Svårt att äta ”by the book” om det inte finns något engagemang tänker jag?

Just därför älskar jag smarta lösningar som hjälper en ”retard” som jag (känner mig ibland som den där efterblivna killen i Stand by Me som man tycker lite synd om) , att äta både gott, nyttigt och regelbundet. Jag är till exempel totalt beroende av mina kallpressade grönsaksjuicer som jag prenumererar på … Genom att dricka en sådan får jag i mig hela dagsbehovet av grönsaker. Inbillar mig att jag mår mycket bättre av dem? På sistone har jag fått upp ögonen för Svarta Lådan. Jag har testat några rätter och tycker att det smakar väldigt bra.

Smarta middagslösningar för stressade människor

Tacksam för smarta ”problemlösningar” i vardagen. Antar att det är fler som tycker att det finns roligare saker att göra än att laga mat?

Jag har bestämt mig för att komma i lite bättre form till träningsresan med Womens´Health i slutet av april. Både för att må bättre och bli piggare. Träningsnivån på den resan kommer att vara lite mer utmanande än på de resor jag varit på tidigare. Då är ju maten jätteviktig för att orka prestera.

Svarta Lådan har en spännande linje som de kallar för Exklusive (”kändisarnas favoritlåda”), vilket innebär att du får hem skräddarsydd mat som är anpassad efter ditt behov, mål- och energiomsättning. Maten är kaloriberäknad, låglaktos- och glutenfri, vilket passar de flesta medvetnas behov. Två gånger i veckan får du en väska med fräsch mat och tillgång till en alldeles egen coach/kostrådgivare att bolla med och sms-påminnelser som säger till dig att ”nu är det dags att äta”. Passar dig som har en krävande karriär och ett pressat tidsschema. Eller dig som bara är lat som jag och tycker matlagning är tråkigt.

Det kostar en del, men inte mer än om du skulle gå ut på restaurang och äta varje dag som många gör. På det här sättet vet du exakt vad och hur mycket du stoppar i dig. Inga gömda energi/sockerfällor här inte! 😉

Nästa vecka ska Mårten resa bort. Då tänkte jag testa Exclusive, träna bra och ta hand om mig själv. Förmodligen kommer Svarta Lådan rädda livhanken på mig, haha. Ännu tråkigare att laga mat och äta utan Mårten. Ska bli intressant att se om jag tycker att det gjort någon skillnad på hur jag mår? Uppföljning utlovas 😉

Smarta middagslösningar för stressade människor

Svarta Lådan-mys i soffan <3