Förra veckan blev jag inbjuden till ett yogaevent på Gigafood med Josefine Bengtsson och Mathilda Wibom Westerberg. Mathilda driver Juniper – ett nystartat företag som tillverkar exklusiva och hållbara sängkläder till ett mer förmånligt pris. Kvalitet som skapar upplevelsen av en lyxig hotellövernattning, fast i hemmiljö.

Som en lyxig hotellövernattning, fast hemma

Från vänster. Entreprenörerna Mathilda och Josefine var värdpar för kvällen

Förra veckan var som ett töcken av sorg efter det att min vän Terese som på tisdagen och under oerhört tragiska omständigheter gick bort i cancer. Som du säkert förstår var jag inte jättemotiverad att knalla iväg på event. Men jag gjorde det ändå. Och som så många gånger tidigare blev det trevligt när jag väl kom dit. Det var inte så många jag kände där, egentligen ingen utöver Josefine, men det är alltid att träffa nya trevliga bekantskaper. Och när jag lämnade eventet – efter en timmes aktiv meditation (välbehövligt för mig just den kvällen), vegansk middag och pressdragning om Juniper, kände jag mig betydligt lättare i sinnet än  när jag gjorde entré. Kanske var just meditation – att få skaka loss och bara få vara här och nu, precis det jag behövde?

Som en lyxig hotellövernattning, fast hemma

Yoga tillsammans med härliga tjejer fick humöret att gå från botten till toppen.

“Vad är det för mening med mjukt ovanpå om det skaver undertill?”

Juniper var avsändare för kvällen och med oss hem fick vi en otroligt generös goodiebag med påslakanset. Mathilda hade berättat om den fina, hållbara Supimabomullen från USA som de tillverkar sängkläderna av … Så på vägen hem kände jag mig full av entusiasm över att kunna erbjuda Mårten en lyxig hotellövernattning i hemmiljö.

Till saken hör att Mårten är hyperkänslig för material och vi hade hittills sovit i de mest slitnaste sängkläderna du kan tänka dig. Månader har vi sovit i samma nötta IKEA-sängkläder som tvättats om och om igen. De är numera så tunna att de knappt håller ihop.
När jag bäddade med dessa nya fina silkeslena sängkläder från Juniper var Mårten först skeptisk, men när han testade dem blev det annat ljud i källan. Nu ska jag klicka hem ett underlakan till vår dubbelsäng … för som Mårten sa, lite med ett barns logik; “Vad är det för mening med mjukt ovanpå om det skaver undertill?”

Sömnen har stor betydelse för välmåendet och skillnaden mellan IKEA-lakan och lyxlakan är häpnandsväckande och större än vad man kanske kan tro? Nu, när det är varmt utomhus och varmare i sovrummet (vi sover “redan” med fläktar) blir det märkbart svalare i sängen med dessa nya kvalitetslakan.

Jag har yogat med Josefine vid ett flertal tillfällen och gillar henne och yogan sedan gammalt, men jag har med handen på hjärtat aldrig sovit i så sköna sängkläder (i min egen säng) förut. Tack för det uppvaknandet!

Alla förtjänar att sova gott om natten

Det är jättedyrt med exklusiva sängkläder, jag har förstått att en viss målgrupp lägger mycket pengar på den här typen av vardagslyx. Alla har kanske inte råd, men sedan är det ju också en prioriteringsfråga vad man är villig att lägga pengar på. Kanske kan man välja bort någonting annat för att unna sig att sova gott om natten?
Anledningen till att Juniper kan hålla lägre priser än varuhusen, är att de valt att inte använda sig av återförsäljare och endast säljer via sin egen webbshop. Om även du vill sova lika gott om natten som jag och Mårten numera gör, sedan Juniper kom in i vårt sovrum, får du 15% rabatt på alla köp med koden juniper15 som varar juli månad ut.

Kort om Josefine Bengtsson
Josefine Bengtssons och min relation går långt tillbaka. Josefine är handelsstudenten och PR-strategen som tröttnade på prestige, stress och yta i ett samhälle som snurrade snabbare och snabbare. Hon hittade yogan och förälskade sig i det österländska tänket och sedan många år drivit retreats utomlands. Framgångarna med yogan och hennes populäritet på sociala medier har möjliggjort designsamarbetet (en yogakollektion i hennes namn) med Stadium. Nu är hon aktuell med reseföretaget The Soul Space som arrangerar yogaretreats, både utomlands och på hemmaplan.
Läs gärna hennes inspirerande blogg Josefines Yoga

GigaFood, ett kafé och cateringföretag på söder som serverar mat efter det hållbara och veganska tänket. All mat är antiinflammatorisk och “koden” för det är mat utan gluten, vitt raffinerat socker, rött kött och mejeriprodukter. Helt klart värt ett besök!

Som en lyxig hotellövernattning, fast hemma

GigaFoods erbjuder mat som gör gott både för magen och själen