Färg piggar upp och motiverar ett trött sinne. Grönt är en färg som är starkt förknippad med vår och sommar men som kommer stort i höst tillsammans med vinrött och orange. Fick jag bara välja en enda färg för resten av året, vore det khakigrönt. En idé kan vara passa på att uppdatera garderoben under semestern, rensa bort sånt man inte använder och skapa rum för nytt och fräscht – skänka till välgörenhet och sälja i andra hand.

Ska man lyssna på modeexperterna är spagettilinnet det man ska satsa på i sommar. Och baraxlade toppar med stora volanger. Är jag den enda som vägrar volang? Utsvängda 70-talsjeans med ”kaptensknäppning”. Den vida byxan med pressveck i 3/4 längd.  Den nya modelängden som kräver att du är modellsmal och gärna 180. Befinner du dig mitt i en livssilsförändringsprocess (och går ner/upp i vikt) är det inte särskilt ekonomiskt att köpa en massa kläder. Då är det betydligt vettigare att satsa på fina accessoarer som en snygg väska till exempel. Bli budgetsmart genom att satsa på stilrena basplagg i jordnära färger och lyfta stilen med piffiga accessoarer i färg, det vill säga accentfärger.

En bra löpsko med rätt dämp och stöd efter ditt fotvalv och stegnedsättning samt en sport-bh med bra support, är det viktigaste i sportgareroben tycker jag. Det gör ju heller ingenting om funktion och design går hand i hand. Just nu finns det en massa prissänkta löparskor om du tar dig tid att leta.

8 gröna favoriter på sommarrean under 1000-lappen – både för träningen, city-safarin, landet och stranden:

Sportar grönt i sommar

Hotpants | 199 kr på rean (o.p 492 kr )

 

Sportar grönt i sommar

Sport-bh | 561 kr på rean (o.p 1105 kr )

Sportar grönt i sommar

Khakigrön bikini | 518 kr på rean (o.p 690 kr)

Sportar grönt i sommar

Solglasögon  | 743 kr på rean (o.p 1746 kr)

Sportar grönt i sommar

Löparsko | 743 kr på rean (o.p 1235 kr)

 

Sportar grönt i sommar

Playsuit med spagetti-axelband| 225 kr på rean (o.p 449 kr)

 

Sportar grönt i sommar

Espadrillos med palmer | 319 kr på rean (o.p 492 kr)

Mest stilrenaste träningsväskan från Marimekko | 932 kr på rean (o.p 1442 kr )

Stilren ”träningsväska” | 932 kr på rean (o.p 1442 kr )

Fantastiskt sommarväder vi fått här i Stockholm! Ser fram mot helgen i Blekinge med ridning, löpning, sol och bad. (Ser dock inte fram mot den långa bilresan ner, med två åksjuka hundar.) Ska bli riktigt skönt med miljöombytet (entreprenörens ”semester”) och ersätta Solnabetongen mot Blekinges porlande bäckar (Mörrumsån), lummiga skog, svärmors goda mat och Östersjöfestivalen som är nu till helgen.