Att ha barn är så himla sunt. Jag ska villigt erkänna att jag inte alltid längtar efter bonusmammaveckorna. Inget personligt alls, mot någon, bara det att jag är så himla lat, gammal och bekväm i min vardagstrall. När Juli kommer förändras ju allt. Då ska det måltidsplaneras och aktiveras, allt det där som jag inte är van vid. Eller gillar särskilt mycket. Hade vi levt som en tremannacirkus för jämnan, hade man ju fått rutin på bonusmammalivet. Nu blir det en stor omställning varje gång vi ses.

Men då och då har jag mina superbonusmamma-moments. Som i fredags när jag och Juli promenerade på tu man hand med hundarna. Det var delvis därför vi köpte två, för att vi ska ha varsitt koppel att hålla i. Teambuildning-aktivitet i sin allra enklaste form.

Juli 10 år gillar att ställa frågor. ”Vad är det mest pinsamma du har gjort?”  Hon ställer frågan samtidigt som hon med stor inlevelse  berättar hur hennes mamma skulle hjälpa henne upp på ponnyn och  puffar lite för hårt, så hon ramlade över på andra sidan hästen. Alla skrattade. Så ”pinigt”!

Intressant vad man associerar till som 10-åring, jämfört med när du levt mer än fyrdubbelt så länge. Det är inte mycket som skulle vara pinsamt i dag. Det skulle knappt klassas som särskilt pinsamt  om jag råkade prutta bland folk. Vem bryr sig om något så naturligt? Alla pruttar ju. Även Drottning Silvia.

Högst upp på min skämslista är bland annat, att jag valde att sätta mig själv på omslaget på Sportguiden när jag tillträdde som chefredaktör för 7 år sedan. Ibland kan jag tänka tillbaka på just det och rysa åt min egen hybris , som jag bevisligen hade då. Hur egotrippat var inte det?! Jättejättepinsamt kan jag tycka så här många år i efterhand.

Som den Malin jag är i dag – mer mogen, ödmjuk och med så mycket större omvärldsperspektiv, hade jag ALDRIG gjort på det viset. Inte mycket jag vågar säga ”aldrig” om, men det omdömeslösa draget skulle jag aldrig någonsin göra om i dag. Tur att man blir klokare och visare med åren! 😉

Det var förstås inte vad juli räknade med att få till svar. Vad kan jag säga? 10 vs 42. Snart 43. Fy vad åren går. Svårt att hänga med! 😉

Stora tankar från en liten människa

Stora tankar från en liten människa <3