Storleken har betydelse. Alla som påstår motsatsen ljuger. Åtminstone har storleken betydelse när det kommer till löpskor. Fötterna sväller när du springer och om du springer i för små skor kan du på sikt få problem med fötterna, så kallat löparfötter.

Löparfötter vill man inte ha, tror mig. Jag har en tå som jag skadat på grund av för små löparskor och den är allt annat än vacker. Ibland gör den ont, då måste jag gå på medicinsk fotvård för att få hjälp. Därför är jag jättenoga med att välja rätt skor för min fotisättning och tillräckligt rymliga.

De nya fina löparskor jag investerat i nu- från Saucony, är dämpade och anpassade för en löpare med ”rakt” löpsteg. Jag varken roterar utåt (pronation) eller faller inåt (supination).

Löparskor är en färskvara och det är viktigt att byta ut dem regelbundet, om du som jag springer ofta. Man brukar säga att man ska byta ut dem efter 100 mil. Jag vet inte hur många mil jag har avverkat i mina gamla skor från Hoka, men säkert det dubbla… Så, skomakarens barn – det är jag det.

Rosa Bandet-loppet – jag springer för Carina i mina nya Sauconys´

Underbar och älskad av alla. Inte många man kan säga det om. Men Carina hade många vänner som älskade henne. Fotot är från Carinas blogg på Aftonbladet.

I dag testsprang jag milen i mina nya skor och jag måste säga att det var som att springa lite på moln. Att skosnörena är rosa gör ju saken ännu bättre eftersom jag och Malin springer Rosa Bandet-loppet i morgon.
Då ska jag springa med rosé-bubbel i löparryggan så vi kan skåla för Carina när vi gått i mål. Min älskade vän Carina som gick bort i cancer. En portabel minibar. Det hade du gillat, Carina. Min älskade vän. Nu är det en månad lite drygt sedan du lämnade oss, jag saknar dig nåt så fruktansvärt.
I morgon springer vi för dig. Älskar dig för evigt <3