Allt som oftast vaknar jag med huvudet fullt av idéer och inspiration. Men då och då händer det att jag vaknar nollställd och har ingen som helst aning om vad jag ska skriva? Känner mig som världens mest menlösa person med världens innehålsfattigaste liv. Det värsta jag kan göra i det läget är att börja surfa runt på andra bloggar – det framkallar bara ännu mer prestationsångest. Och efteråt kommer jag på mig själv med att ha spenderat en timme av mitt liv på andra, istället för att skapa betydelsefullt innehåll för mig själv. Igenkänning på det?

Inpiration är inget som man får gratis, man måste jobba för det. Precis som man måste skapa sig själ.

Inpiration är inget som man får gratis, man måste jobba för det. Precis som att man måste skapa sig själv.

 

Mitt största kors att bära i vardagen är att jag arbetar ensam. Jag har inga kollegor och just för tillfället sitter jag hemma i köket och jobbar. Jag hyrde en kontorsplats tidigare på Nytorget på söder men det tog för mycket tid att åka mellan Solna och Skånegatan. Jag ska ta tag i sökandet efter ett nytt kontor närmare där vi bor. Just nu vet vi inte bara om vi ska bo kvar i Solna eller flytta? Sedan en längre tid sedan har jag längtat så sjukt mycket efter kollegor och att få feedback på mitt arbete. Är så galet trött på att bolla idéer med rummets fyra väggar. Vissa dagar är Mårten den enda personen jag träffar på en hel dag.

När vi haft en mindre stimulerande helg som till exempel denna med sjukt barn och stugsitting, hade det varit skönt med ett miljöombyte när måndagen kommer. Eftersom att jag har två hundar (och den ena är folkskygg) är det inte heller särskilt smidigt att sätta sig på ett kafé eller slå sig ner i en hotelllobby som jag kunde gjort annars.  Jag fortsätter att sitta på samma plats på samma vis dag ut och dag in. Det är lätt att underskatta de små influenser man får i en vardag bara på vägen till jobbet, säga ”hej” till expediten när du köper kaffe i 7-eleven och morsa på kollegorna. Även om du kanske tycker att vissa kollegor är mindre sympatiska, väcker ändå mötet med dem känslor och sätter fart på tankeverksamheten.

Jag kan komma på mig ibland med att lägga över ansvaret för mig egen situation på andra och skylla på olika rådande omständigheter. Som tur är brukar jag komma på mig själv rätt snabbt i dessa lägen och börjar googla kurser eller liknande för att gaska upp mig: Jag skulle till exempel vilja bli bättre på Photoshop, lära mig att redigera film och lära mig mer om sociala medier. På en kurs träffar du människor med samma intressen som dig själv.

Att ständigt hålla sig motiverad och kreativ kommer inte av sig självt. En söndag, som i dag, blir inte roligare än vad man gör den. Man måste jobba för den där skaparandan varje dag – både genom att ta hand om sig själv (leva som man lär) och må bra och se till att hålla sig ajour med nyheter som kan vara intressant (ett värde) för läsarna.

På tal om värde: Tänkte bjuda på ett lätt recept för dessert om du är sugen på något smaskigt i kväll? Superenkel liten ”påskfrestelse” på turiskisk yoghur på bär och nötter. Funkar lika bra till frukost som dessert:

Grekisk yoghur på bär och nötter

Grekisk yoghurt med bär och nötter är lika gott till frukost som till dessert.

Grekisk yoghurt med bär och nötter är lika gott till frukost som till dessert.

Ingredienser

50 gram grekisk yoghurt

50 gram färska hallon och blåbär

20 gram nötter

1 tsk honung

Blanda ingredienserna i en skål och njut!