När vi stressar är det lätt att glömma bort andningen. Man “toppandas” och drar inte ner luften ordentligt i lungorna och tappar kraft, då musklerna inte syresätts som de ska. Naturligtvis bör du tänka på andningen under hela dagen (både för sinnet och det allmänna välmåendet) men kanske extra viktigt när du tränar. Kommer du stressad från jobbet till träningen, är det ännu mer viktigt att du fokuserar på djupandningen och inte hastar genom övningarna. Att bara ta 10 djupa andetag innan löpintervallerna kommer göra jättestor skillnad för prestationen. Vi tar en burpee som exempel: En burpee är en utmanande (men kul!) övning och som dessutom tar en stund att göra. En burpee är som planka ner i en armhävning och upp i ett hopp, i ett och samma fartfyllda moment. Här är det jätteviktigtigt att tänka på andningen för att få kraft till det explosiva och muskelkrävande momentet.

Tips på andningsteknik

  1. Ta ett djupt andetag (andas in- och andas ut) i stående position (innan- och mellan seten)
  2. Kom ner i en planka: Ta ett nytt andetag och hämta kraft inför uppskjutet.

Här visar jag en burpee i “normalt” tempo. Tanken är att du ska få in andningen som naturligt flow, utan att behöva stanna upp.

Igår hade jag en sämre dag, missade ett möte som jag hade sett fram emot. Hade memorerat helt fel tid av någon oförklarlig anledning? När mötet ringde och undrade var jag var, stod jag mitt i lunchlagningen. Jag blev både besviken och jättestressad av att ha “gjort bort mig”.  Mårten kom hem och plockade upp mig mentalt genom att dra med mig till gymmet. Det är inte så ofta Mårten tränar mig men igår piskade han mig genom ett riktigt tufft cirkelpass (4 varv) bestående av:

Kettlebell swing

Larven

Lårcurl

Omvänd fällkniv på boll

Roddrag i TRX

Utfall

Burpees

En utmanande med rolig runda:  Efter ungefär halva passet påminde Mårten mig om andningen. När jag började djupandas gick träningen MYCKET lättare, och efter passet var humöret på topp igen. Som oftast efter träning. Träning hjälper ta mig tusan mot det mesta, den bästa medicinen i (nästan) alla lägen!

Ta dig tid att andas – dina muskler kommer att tacka dig!

Kettlebell Swing

Roddrag i TRX

Roddrag i TRX

Ta dig tid att andas – dina muskler kommer att tacka dig!

Lårcurl på boll

Omvänd fällkniv på boll

Omvänd fällkniv på boll

Ny dag, nya tag!

I morse väckte mig Mårten klockan 05.30 och vi var på gymmet kvarten efter. Jag är verkligen inte pigg när han väcker mig men det är FANTASTISKT att både ha fixat träningen och rastat hundarna (och sätta tänderna i jobbet) när klockan är 07.00! Man MÅR SÅ HIMLA BRA. (Sen behöver jag nog ta en powernap i eftermiddag gissar jag, haha!)

Så HÄR trött är jag klockan 05.45. Joggade 30 minuter på bandet i morse innan frukost.

Så HÄR trött är jag klockan 05.45. Joggade 30 minuter på bandet i morse innan frukost. “Lufsa är också en hastighet”. 😉

Ta dig tid att andas – dina muskler kommer att tacka dig! ( tips på andningsteknik )

Det allra BÄSTA med att vara hundägare är att du alltid måste ut. Det allra sämsta med hundägarskapet är att du alltid måste ut – även om det spöregnar. Njuter av försommaren i fulla drag tillsammans med mina pälsklingar.

Ta dig tid att andas – dina muskler kommer att tacka dig! ( tips på andningsteknik )

Syrener så så mycket SKOLAVSLUTNING. Sjöng “Den blomstertid nu kommer” för full hals i skogen. Kommer jag känna mig lika ung i sinnet även om 20 år när jag passerar syrener? Bästa “vrida tillbaka klockan-tricket”. Syrener.

Syrener är grejen.

Syrener är grejen.

Mer träningspepp på bloggen:

Träna i 10-minuters block (motivationen som funkar för mig!)

3 effektiva övningar för en stark mage

Tips på stations-träning som gör promenaden så mycket roligare (styrka, rörlighet och koordination)

Träningspepp: Ta pulsen på påskformen – 5 enkla träningsövningar för hela kroppen (du behöver inga redskap)