Hoppas att allt är bra med dig, kära läsare. Just nu har jag mycket att stå i och tyvärr har bloggen blivit lite lidande. Bland annat planerar jag fyra events parallellt och gör mitt bästa för att vara kreativ och nytänkande inom samtliga. Utöver uppdaterandet av Iamready.se (som för övrigt kraschade i veckan, men till vår lycka rullar igen) och admin i familjeföretaget har jag en hel del skrivuppdrag på mitt bord. Och sen så har jag ju Gösta att ta hand om – min daghund sedan en tid.

Du som följer mig har säkert noterat att jag numera har två hundar i släptåg på mina möten och vardagsäventyr? Den vita hunden  är Gösta, även kallad ”bananen” eller ”spindelmusen”, ja, kär hund har många namn!

Stockholm är en hundvänlig stad och 9 av 10 gånger går det faktiskt ta med hunden. Man blir lite av en specialist efter ett tag på att nosa upp hundvänliga restauranger. Men jag tipsar gärna om en app som är gratis och som heter TA MED HUNDEN Appen visar alla platser där hunden är välkommen (restauranger, hotell och andra miljöer) i olika städer i Sverige.

Vår hund Nitro är en alllergivänlig rasmix av blandningen Powderpuff (kinesisk nakenhund med päls) , Chihuahua och minsta pudelsorten Toypudel. Nitros pappa är en renrasig Powderpuff och så är även Gösta. Nitro har följt med mig på det mesta sedan han var liten valp och är därav socialtränad. Att hunnden är både allergivänlig och väluppfostrad underlättar ju livet betydligt.

Hundlivet i city

Möteshundar på Koppartälten…

Under veckan som har varit har hundarna hängt med mig på både pressträffar, businessmöten och vernissage, belöningen efteråt blir alltid en välförtjänt bensträckare och bus i någon park.

Det finns så många uppsidor med att ha hund – att man kommer ut i ur och skur är en av dem. Naturligtvis är hundlivet enklare för mig som är egenföretagare och för det mesta jobbar hemifrån, och dessutom kan styra över min egen tid. Men jag kan ändå tycka att många är onödigt negativt inställda till ansvaret som hundägarskapet innebär… Alla förmaningar som kommer från omgivningen när man står inför valpköpet. ”Tänk dig för, en hund lever länge, du kommer bli såååå låst!

I den tonen är det ju ingen som talar till en gravid kvinna tänker jag? Det är inte så himla stor skillnad på att vara småbarnsmamma och matte, minus vakna nätter och en massa oro såklart. Hunden kommer däremot aldrig ta körkort eller flytta hemifrån. Det finns ingenting som heter att ”frigöra sig-från hunden”, den kommer alltid att vara hundraprocent beroende av dig. Småbarnsperioden är för alltid.

Vernissagehundar. Med Carina på konstnärinnan Cecilia Björks utstänning Signs på Sigtunas Kulturhus. Otroligt inspirerande och sevärd. Sista dagen på utställningen är tyvärr i dag.

Nu är det säkert någon som tycker att jag är ”hemsk” som jämför valpar med bebisar? Inte heller vi vuxna skiljer oss så mycket från våra fyrbenta vänner (även om vi gärna vill tro det). Får vi bara de mest grundläggande behoven tillgodosedda mår vi rätt bra. Mat, kärlek och respekt samt tak överhuvudet. Och precis som hunden har även vi ett rätt dåligt konsekvenstänk, trots vår inteligens och logiska förmåga tänjer vi gärna på gränser … Och ångar oss gör vi inte förrän vi blir tagna på bar gärning. Och hade vi haft en hälften av hundens lojalitet, empati och förmåga att leva i nuet hade världen varit en bättre plats att leva i.

Ta mig med en nypa salt, naturligtvis går det inte att jämföra utbytet och bandet du har till ditt eget barn med relationen en hund. Men själva ansvarsdelen, det där med att ta hand om ett liv som ständigt behöver dig, skiljer sig inte så mycket …

Min första krönika av många planerade på Iamready.se blev tyvärr drabbad av kraschen, så jag vet inte hur många av er som läst den? Läs den gärna om du har en minut över eller två. Vore kul att få veta vad du tycker? Önskar dig en skön fortsättning på söndagen!

Krönika. Vad är ett liv värt?

 

Hundlivet i city

Caféhundar. Carina är en av mina lätträknade nära vänner. Här sitter vi och myser på creperian i Sigtuna efter konsutställningen på Sigtuna Kulturhus.

 

Hundlivet i city