Hej du hängivna ToppHälsa-entusiast, som redan håller det ångande heta nya numret i din hand. *Pyyysch* (= ljudet av ett magasin som ryker) Kanske har dina ivriga vackra och ögon även uppmärksammat inslaget med mig? – ”Kom i form med PT-Malin” på sidan 55.  😉

Tankar om hemträningsreportaget i Topphälsa: – Jag är en riktig "feel good-PT"

Du behöver inte ens ta dig ut ur hemmet för att träna. 😉 Gör det du kan med det du har tillgång till just nu: Framförallt din egen kropp, även om några väl utvalda powerprylar kan såklart sätta piff. Lite studs i benen och jävla anamma så är saken biff! 😉

Egentligen borde man byta ut ”T:et” mot ett ”R” – ”kom i form med PR-Malin”, för kommunikation är precis vad jag jobbar med till vardags (med nischen träning och hälsa naturligtvis) nuförtiden. Men jag jobbade som hängiven tränare på heltid under hela sex år när det begav sig…  Och har, som du vet, fortfarande träningen som livsstil. Har då och då gjort krystade försök att klämma in klienter mellan chefredaktörsuppdrag och projektledning av annat slag, men känt att tiden inte riktigt räckt till. Ska du jobba proffesionellt som tränare, måste klienten få 100 % av ditt fokus.

På andra sidan året har jag planerat att smyga igång min PT-verksamhet i liten skala igen, både hålla exklusiva tjejgrupper (camps) och ta emot klienter (kvinnor) på individplanet. Läs mer om mina framåtskridande planer HÄR.

Varför ska man anlita mig?

– Framförallt för att du vill känna dig gladare och piggare, starkare, kanske gå ner några kilon och må (ännu) bättre på sikt.

Är du ute efter qick fixes eller  extrema resultat som: Ett skräddarsytt upplägg inför maraton, blir vassare i styrkelyft, tävla i veteran bodybuildning eller få magrutor till sommaren? Stort lycka till säger jag. Men då är inte jag PT´n för dig.

Jag är på det hela taget en odömande människa med en jäkla massa livserfarenhet. Kan relatera till mer än vad du förmodligen kan föreställa dig. Finns liksom ingenting längre som får mig att gå i taket. Har gått igenom mycket (både gegga och guld) under mina 42 år, otroligt mycket mer grejer än vad jag väljer att dela med mig av i offentlighetens rum …

När det kommer till balans och livsstil tror jag på att göra vardagen så enkel som det går. Tycker träning ska kännas lekfullt och införas som en naturlig del av livet och utföras med glimten i ögat. Att försöka se till (och måna om) kvinnors utgångspunkt och behov, istället för införa ännu mer prestation och krav. Grundregel nummer ett: Att vara tränare handlar inte om dig och dina ideal –”It´s ALL about the clients.”

 

Tankar om hemträningsreportaget i Topphälsa: – Jag är en riktig "feel good-PT"

Är både utbidad personlig tränare och hälsopedagog – vilket är (det sistnämnda) en betydligt längre och bredare utbildning. Under en hälsopedagogutbildning lär du dig även mycket om dig själv. Skulle säga att en god självkännedom är första steget till ett framgångsrikt liv, oavsett område.

Tankar om hemträningsreportaget i Topphälsa: – Jag är en riktig "feel good-PT"

Sådan make sådan fruga. 😉 Kanske bor en liten ninja även i mig? Blir alltid full i skratt när folk frågar (på fullaste allvar) om ”även jag håller på med Ninja Warrior-banor”. Jag??? ”Milda Amalia!!

Tankar om hemträningsreportaget i Topphälsa: – Jag är en riktig "feel good-PT"

Stark kan du bli på olika sätt. Finns dock en universal regel som vi kan tumma på här och nu: Stark blir du inte av att (bara) ligga i soffan med korslagda ben och pilla dig i naveln. Även om du såklart måste vila i bland för att återhämta dig. Ekvationen för att må bra är enkel: Du behöver äta för att orka träna och träna för att bli alert i knoppen. Och skratta/känna dig glad för att bli motiverad. Allt har ett samband.