Ibland känns det som jag skriver den här bloggen lika mycket för min egen skull som för din – bloggen om konstformen i att daligen peppa sig själv till att uppnå den bästa versionen av sig själv. Utan träning skulle det vara omöjligt för mig att vara den där briljerande människan som jag vill vara. Och trots att jag vet hur gudomligt skönt det ALLTID känns efteråt, kan det vara segt att komma i väg vissa dagar.  Som i dag: Jag hade bestämt lunchträning med en kompis som blev sjuk. Vi har inte setts på länge och jag hade sett såååå himla mycket fram mot att träffa henne och blev först låg och omotiverad men fick tvinga mig själv att tänka om.

Jag har ett knep i rockärmen för ”de där dagarna” som jag gärna delar med mig av – mentalt känns det mycket enklare att dela upp träningen i 10-minuters block.

Knallar du iväg till träningslokalen med inställningen att du ska träna i bara 10 minuter kommer det garanterat att kännas mycket mer motiverande: Har du väl kommit igång och kört på i 10 minuter är det sedan busenkelt att bygga på 10 minuter till. Och ytterligare 10 minuter – utan att du vet ordet av har du tränat en halvtimme utan att det ens upplevdes som särskilt ansträngande. Fiffigt,  eller hur?! 😉

Träna i 10-minuters block (motivationen som funkar för mig)

Så här blev mitt träningspass i dag:

Löpning på bandet 2 x 10 minuter = 3,5 km

Rodd 5 minuter = 1 km

Knäböj med kick: 20 reps (1 kick på varje ben/rep)

Cirkelträning 5 minuter:

Marklyft med kettlebell: 20 reps

Russian twist: 20 reps

Total tid: 30 minuter