Inför resan till Hemavan rattade jag och min älskling ner till Mörrum för att lämna hundarna hos svärföräldrarna och träffa Juli – Mårtens söta dotter. Det var tur- och retur Stockholm-Mörrum på 24 timmar. Under den tidspressen har man varken  tid eller särskilt stor lust att jaga efter en träningsanläggning. Man får helt enkelt se till att träna med det som finns på plats, och med den egna kroppen som utgångspunkt.

Det blev en trekilometers löprunda och några träningsintervaller med ett däck som vi hittade: Jämfotahopp, knäböj, utfallsgång och mountain climbers. Avslutningsvis rushade vi några gånger upp och ner för en brant backe. Det blev ett superbra och roligt 45-minuterspass. Det behöver inte vara mer komplicerat än så att träna! Bara att gör´t. 😉

Här får du övningarna i en liten bildserie:

Sidledes jämfotahopp

Träna med det du har, där du är

Livet är roligare i luften!

Knäböj

FullSizeRender(904)

Att balansera däcket (eller annat lämpligt föremål)  över huvudet är en jättebra rörlighetsövning. Jag är verkligen inte den rörligaste av människor. Just därför behöver jag öva.

Utfallsgång

Samma här i utfallssteget. Att balansera däcket på raka ramar, över huvudet – är en utmaning för coren.

Samma här i utfallssteget. Att balansera däcket på raka ramar, över huvudet, är en utmaning för koordinationen.

Mountain climbers

Let´s do this!

Let´s do this!

Backintervaller

Sist uppför backen får kexchoklad! Eller inte. Haha!

Sist uppför backen får kexchoklad! Eller inte nulängre. Vill du veta en hemlis? T-shirten jag tränar i är min natt-t-shirt, som jag sover i, haha! Snacka om multifunktionell. De mycket slitna Nike-tighsen har fyra år på nacken. Minst. Ytterligare ett bevis på att man behöver inte köpa dyra träningskläder för att röra på sig. Det är bara att gör´t!