Att boka träningsdejt är ett bra sätt när träningsmotivationen tryter. Jag älskar verkligen att kompisträna – för alltid tar man in något nytt. Karolina är en en härlig tjej att träna tillsammans med – en supermysig kompis men även en otroligt duktig och inspirerande PT. Jag får alltid en massa nya ideér efter det vi setts. Det är lätt att fastna i gamla träningsrutiner och trava på i samma spår. Därför är det väldigt utvecklande tycker jag att våga testa nya saker och blanda upp träningen med nya influenser. Jag älskar när träning är så kul att nittio minuter bara “swishar” förbi. I dag var det precis så. Även om jag tränade tuffare än på länge kändes det enklare, för att det var så himla roligt. Blir som barn på nytt!

I går blev en liten annorlunda träningsstart: Jag hade bestämt med Karolina på Balance. Hon brukar vara punktlig men i går svarade hon varken på sms eller telefon …  När hon fortfarande inte dykt upp en kvart efter avtalad tid, ställde jag mig in på att springa en stund och sedan göra sällskap med Mårten hem. Mårten hade egentligen  redan hade tränat men höll mig sällskap och vi hade båda hunnit med att springa ett bra tag på bandet när Karolina slutligen dök upp. Naturligtvis fanns det en naturlig förklaring till försening och utebliven sms-korrespondens.

– Jag vill slåss! Utbrast Karolina, lite på skämt. Lite på allvar. Jag sprang och frågade Mårten om han hade lust att hjälpa oss med lite boxningsintervaller? Och det hade han. Sen var vi i full gång med cirkelträning: Boxhopp, kettlebell swing, magövningar med rotation, slagintervaller på mitsar, kickar på mits och “walk outs” eller larvgång som jag kallar det. Här kan du ta del av gårdagens superwoman-pass 😉

Just nu är det supertrendigt med plyometriska hopp, även kallat spänstträning med ett förenklat ord.

1. Plyometriska hopp: Just nu är det supertrendigt med plyometriska hopp, även kallat spänstträning med ett förenklat ord. Grym övning för ben, rumpa och flås! Jätte jobbigt var det och Karolina sopade verkligen mattan med mig i går.

Kettlebell swing: Det här är ingen "ny" övning för mig men likväl toppen för bål, ben, rumpa och flås.

2. Kettlebell swing: Det här är ingen “ny” övning för mig men likväl toppen för bål, ben, rumpa och flås.

Pepp-talk!

Pepp-talk!

Situps med rotation. Ingen flås-övning men grym parövning för bålen.

3. Rotation med medicinboll. Ingen flås-övning men grym parövning för bålen.

Kampsportsintervaller: Sparkar på mits tränar både mage, ben och flås.

4. Kampsportsintervaller: Sparkar på mits tränar både mage, ben och flås.

Viktigt att inte fastna i rutiner – 3 nya super övningar för flåset

Viktigt att inte fastna i rutiner – 3 nya super övningar för flåset

jag blev riktigt impad av Karro i dag: Både av hennes styrka och spänst men även att hon visade sig vara en riktig "slugger".

Karro impade på mig igår: Både av hennes styrka och spänst men även att hon visade sig vara en riktig “slugger”.

Mårten är grym på kampsport/teknik och har tränat många elitboxar i fys.

Mårten är grym på kampsport/teknik och har fystränat många elitboxare.

Man får sjukt snygga armbar av att boxas. Gjorde det mycket förr ihop med Mårten och brukade kalla det "min mindfulness". På sistone har det varit sämre med den typen av träning. Fick blodad tand igen!

Man får sjukt snygga armbar av att boxas. Gjorde det mycket förr ihop med Mårten och brukade kalla det “min mindfulness”. På sistone har det varit sämre med den typen av träning. Fick blodad tand igen!

Jag älskar när träning är så kul att nittio minuter bara "swishar" förbi, bara sådär. I dag var det precis så.

Jag älskar när träning är så kul att nittio minuter bara “swishar” förbi, bara sådär. I dag var det precis så. Även om jag tränade tuffare en på länge kändes det enkelt, bara för att det var så himla roligt. TACK Karro och Mårten  för ett grymt pass!