Jag fick en fråga om träningsinslag med gummiband. Eftersom att jag gärna vill gå mina läsare till mötes gled jag ner på gymmet i dag och filmade en serie med gummibandsträning: Roddrag, axelpress, bicepscurl, tricepspress med mera. ”Genom att tänka på hur krafter ändras och påverkar din kropp när du utför en övning, kan du med hjälp av gummiband utveckla en rörelse. På så sätt får du en större övningsbank och variation på din träning,”ur SISU Träna med gummiband. Gummibandet är även ett perfekt redskap att packa med dig när du reser.

Att träna med gummiband kan ge dig en större övningsbank och variation på din träning. Det är även det perfekta redskapet att slänga med i handbagaget när du reser. Tar liksom ingen plats! ;-)

Att träna med gummiband kan ge dig en större övningsbank och variation på din träning. Det är även det perfekta redskapet att slänga med i handbagaget när du reser. Tar liksom ingen plats! 😉

Jag är ingen ”gummibandstjej” och även om det ingår i varje utbildad personlig tränares kunskapsbas att kunna använda gummiband ska jag erkänna att jag är något ringrostig. Jag fick impsovisera (leka) mig fram och ett tag undrade jag faktiskt vem av oss som var i kontroll – jag eller gummibandet? Det blev till och med några gummibandssmällar på hakan, ha ha!

Filmerna kommer upp någon gång under helgen men fram tills dess tänkte jag bjuda på glimtar från andra duktiga tränare. Tränare som jag själv ofta hämtar inspiration ifrån. Det finns många tränare som jag tycker är duktiga men jag har valt ut tre stycken till just detta inlägg.

Tre experter som hjälper dig att hitta formen med gummiband

Katarina Woxnerud: En av Sveriges mest etablerade och erfarna personlig tränare. Katarina är även legitimerad naprapat och har publicerat 14 böcker och är träningsentreprenören bakom det framgångsrika konceptet Mammamage.se. Här i ett samarbete med SISU Idrottsböcker (KLICK):

Caroline Nilsson: En annan tjej som verkligen sticker ut är Härnösandtjejen Caroline. Hon har specialiserats sig på effektiv träning och jobbat både interationellt och i Sverige. Hon driver sajterna Gymglam.se och Mammaiform.se och arbetar som personlig tränare i Stockholm, både i grupp och individuellt. Tyvärr kan jag inte dela hennes filmer men HÄR kan du se dem på Youtube.

Caroline Nilsson kommer du få läsa mer om här på bloggen inom kort. ;-)

Caroline Nilsson kommer du få läsa mer om här på bloggen inom kort. 😉

Leila ”Vardagspuls” Söderholm: Leila (Lifebyleila.se)  är ett välkänt ansikte både genom hennes samarbete med tidningen MåBra och som hustränare i Vardagspuls på TV4. Hon, precis som jag, är brinner för att förenkla i vardagen och är kvinnan bakom konceptet ”towel training” ( som är precis som det låter handduksgympa)  och boken Vardagsträning. Här visar hon exempel på gummibandsträning i tv-studion:

Här är två filmer till som jag hittade på Youtube som jag inspirerades av. För nybörjare:

En något mer avancerad film men ändå lättförståelig: