Jag har haft höstens första riktiga jobbiga dippvecka. Har känt mig superlåg, nästan sjukligt trött – har varken kommit iväg till gymmet eller ut i löpspåret. Kanske är det novembermörkret och den tilltagna kylan som klubbade mig… kanske hormonerna och resan från Skåne med tåg och inre stress. Troligtvis en kombination av allt. Men jag tror man behöver dippa (läs: ner på botten och vända) för att hämta energi – utan dippar finns det inga toppar.

Det här inlägget skrivs i samarbete med…

Utan dippar finns det inga toppar

Faktum är att jag inte sovit en sammanhängande natt på en månad. Jag vaknar varje natt runt tre-fyra på morgonen och kan inte somna om ordentligt. Befinner mig i gränslandet mellan sömn och vakenhet. Klart man blir sliten tillslut. Utöver östrogen har jag börjat äta kosttillskott som ska få mig i bättre balans. Hoppas att det hjälper mig att sova bättre. Pillerburkarna jag fått testa från Great Earth heter Meno Balans, Desire och Magnesium.

Utan dippar finns det inga toppar

Det här är underverken dessa kosttillskott ska göra för välbefinnandet.

Magnesium: Man tror att 80% av Sveriges befolkning har magnesium brist. Magnesium ska vara bra om man tränar och stressar mycket och kan få ”myrkryp” i benen. Verkar avslappnande, vilket ger bättre sömn. Läs mer HÄR

Meno balance. Huvudingredienser är nattljusolja, rödklöver & salvia) som alla är hormonbalanserande och hjälper vid svettningar och ger ett mer smoothie Klimakterie. Av Meno Balance ska man ta 2 kapslar dagligen första månaden, sen 1 om dagen. Läs mer HÄR

Desire är oxå en produkt riktad mot kvinnor mitt i livet. Den innehåller massa bra komponenter för den sexuella hälsan. Kopplat till namnet Desire, bidrar ginseng, damiana & L-arginin till en normal sexlust. B2 & Biotin bidrar till normala slemhinnor. 2 kapslar ska man dagligen av dessa i samband med måltid. Läs mer HÄR.

Även om min gynekolog konstaterade att mina invärtes slemhinnor är tunna (som ett tecken på klimakteriet) är det definitivt inget fel på sexlusten. Den behöver inte ökas om jag säger så. Sömnen får jag gärna hjälp med. Anledningen till att jag vaknar är att jag pendlar mellan att ömsom frysa, ömsom svettas. Om jag somnar i en varm tröja på grund av att jag fryser, vaknar jag av att jag svettas. Och vise versa. Det är problemet. Så jag hoppas att dessa tillskott kan hjälpa till med det.

Den här veckan är det slut på ”pitty partyt”. Det skall tränas, ätas bra och jobbas på. Ser fram mot denna vecka med allt vad den innebär – intervjuer och pressfrukost på onsdag på kvinnoklinoken Here Care om föreklimakteriet, samt umgänge med vänner såklart.