Vad är det alla har begränsat av men alla vill ha mer av? Svar – TID. Alla vill vi ha mer tid för saker som är viktiga, oss själva och människor vi tycker om. Tid är pengar – för att bygga ditt varumärke och bli respekterad i såväl dina egna och andras ögon behöver du både prioritera och värdera din tid. Vad är meningsfullt att lägga tid på och vad är inte? ”Tick tack, tick tack”… Vad är din tid värd?

Tänk om dina följare förstod hur lång tid det tar att skapa bra genomarbetat content? På samma tid som du som expert (inom olika yrkesområden) och  content creater skriver, fotar och filmar exempelvis ett träningsprogram eller matlagningsinslag, har en arkitekt hunnit gjort flera arbetstimmar  i ateljén. Och alla vet vi att arkitekter i regel har en bra timlön.

Så varför ska inte du med expertkunskap ta betalt för din tid och ditt arbete med samma självklarhet som arkitekten? Eller vilken annan yrkeskategori som helst. Är din tid och kunskap mindre värd än hens? Om svaret är “ja” kanske du ska byta karriärspår …Om svaret är nej tycker jag du ska läsa vidare! 

Tänk om du skulle bli en gamechanger och debitera 12 symboliska kronor för ditt genomarbetade inlägg istället för att ge bort din tid och kunskap gratis? Tänk vad 12 kronor skulle bli gånger 1000 läsare! Jag vet att det kan kännas ”nytt” och lite ”fult” att ta betalt. Men om du vänder på steken… om dina följare/kunder inte skulle tycka att det var värt att betala 12 kr för resultatet av en halv dags jobb för dig – varför ska du ge bort din tid gratis till dem då? Dela 12 kr med 4 timmar – nog är din tid värd mer än 3 kronor i timmen?

Så vilken typ av content är då säljbart?
Naturligtvis finns det ingen anledning att ta betalt för subjektivt vinklade inlägg som handlar om dig och vad du åt till lunch såvida du inte heter Beyoncé. Nåja, kanske Kenza. Naturligtvis ska man heller inte låsa annonssamarbeten. Men när du tydligt delar med dig av ditt yrke och din kunskap, DET har ett värde!

Exodox.link är en användarvänlig och tillgänglig betaltjänst som enkelt möjliggör engångs- och mikrobetalningar på nätet för publicister. Alla vi som har en WordPress-sida och delar content på nätet är publicister.

Genom Exodox kan du som publicist tidsinställa inlägget så att länken är upplåst bara den tid som du bestämt. När tiden gått ut behöver köpet göras om. Som publicist bestämmer du själv vilka länkar du vill låsa och vad det ska kosta att låsa upp länken.  Som konsument kan du själv bestämma vilka länkar du vill köpa eller inte – efter samma resonemang som när du köper smågodis. Du köper helt enkelt bara dina favoriter och slipper betala för sådant du inte vill ha. Med Exodox slipper både du och dina läsare månads- och abonnemangsavgifter! Allt som behövs är ett kostnadsfritt konto på Exodox – ”världens användarvänligaste webbapp!”

 

 

Om du tror att Exodox skulle kunna passa din business, mejla mig gärna så berättar jag mer!
malin.nylen@exodox.link