Häromdagen fotograferade jag mina skulpturer som jag har arbetat på under sommaren. Till min hjälp anlitade jag naturfotografen Veronica Eng som jag mött på sociala medier genom vår delade fascination för naturens och kors skönhet. Det är rätt festligt att man numera faktiskt kan ”connecta” på det viset och kort därefter realisera ett samarbete i verkliga livet. Två personer från olika delar av landet som aldrig träffats IRL tidigare.

Det var ingen så kallad ”picknick” att släpa ut en massa skulpturer till en skatepark i Stockholm City kl. 07:00 på morgonen… men vad gör man inte för konsten! Festligt var att vi hade planerat denna tidiga morgontid av ett par anledningar, dels att få ett krispigt gryningsljus men även för att undvika “kidsen” som vi förmodade skulle komma och skejta senare på förmiddagen. Men det kom inga kids. Istället tävlade vi om utrymmet med skateboardåkande män i 45-årsåldern… väldigt otippat på alla sätt och vis.

Det är inte heller en enkel sak att planera en utomhusfotografering för känsliga verk i ett land med så pass ambivalent väderlek som Sveriges. Jag var så himla rädd att det skulle börja regna och allting vara förgäves. Men vi hade tur med både väder och ljus och det ska bli superspännande att se resultatet!

Vad gor man inte för konsten?

Veronica riggar innan plåtningen… Om du blir nyfiken på Veronicas fotografier kan du kika in på hennes instagram @voverora